Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cine sunt "turiştii de septembrie". Românii care preferă vacanţa de după vacanţă: "Se duc într-un singur loc, stau aproape două săptămâni"

Toamna e ca vara pentru mulţi turişti care şi-au dat seama că este avantajos să plece în vacanţă în septembrie. Preţurile sunt mai mici, plajele mai puţin aglomerate, iar temperaturile suportabile. În aşteptarea concediului, au mers doar într-un citybreak în străinătate şi câteva zile prin ţară şi astfel au adunat bani pentru marea evadare.

de Ingrid Tîrziu

la 12.09.2024 , 20:00

"Am ales luna septembrie pentru că anul acesta am avut un program destul de încărcat.  Temperaturile nu sunt atât de crescute, preţurile la mâncare sunt foarte bune, avem acces la plaje foarte uşor şi nu este chiar atât de aglomerat", spune Maria, turistă. Turiştii de septembrie au şi alte avantaje: cazarea şi biletele de avion sunt mai ieftine, aşa că îşi permit vacanţe mai lungi. "Turiştii aleg mai multe zile la o singură destinaţie în loc de mai multe destinaţii, mai puţine zile. Se duc într-un singur loc, stau aproape două săptămâni", a declarat Claudia Tocilă, director de marketing agregator de zboruri.

Cine îşi ia vacanţă la începutul toamnei poate să îşi permită şi locuri exotice

Forfota din aeroporturi confirmă - bronzul de septembrie are din ce în ce mai mulţi adepţi. La începutul lunii septembrie, Aeroportul Otopeni arată ca într-o zi obişnuită de vară, asta pentru că românii au înţeles din ce în ce mai mult că este mai ieftin şi mai convenabil să pleci în luna septembrie. Mulţi aleg insulele, unde preţurile sunt chiar şi cu 20% mai mici. "Acum putem să călătorim timp de o săptămână în Sevilla, în Sicilia, Sardinia sau Madeira, cu preţuri începând de la 800 de euro de persoană, pentru şapte nopţi, hoteluri de patru stele, cu mic dejun inclus, transferul şi evident zborul", a declarat Raluca Barbu, director de marketing agenţie de turişti.

Vezi și

Cine îşi ia vacanţă la începutul toamnei poate să îşi permită şi locuri exotice, dacă acceptă un compromis. În Thailanda, septembrie este cea mai umedă lună a anului, dar, pentru amatorii de chilipiruri înseamnă oferte de neegalat. "De la 1.700 de neuro sejurul în Bali şi Thailanda, începând de la aproximativ 1100 de euro. Tarife pentru şapte nopţi", a declarat Antonio Niţu, proprietar agenţie de turism. Cei care şi-au terminat aproape tot concediul pot să încerce un citybreak de toamnă. O minivacanţă la Paris costă acum 600 de euro, în medie, faţă de 750 în august. Vacanţele sunt printre cele mai mari cheltuieli pe care le fac românii. Biletele de avion s-au scumpit cu 22% într-o lună.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Travel » Cine sunt "turiştii de septembrie". Românii care preferă vacanţa de după vacanţă: "Se duc într-un singur loc, stau aproape două săptămâni"