Video Coadă la târgul de Lăsata Secului, în Capitală, în ultimul weekend înainte de postul Crăciunului. Pe grătare și în ceaune au sfârâit fripturi, sarmale și jumări
A mirosit a friptură, sarmale, jumări şi murături azi, în Capitală. E ultimul weekend "de dulce" înainte de postul Crăciunului, aşa că producătorii de carne s-au gândit să le mai facă o dată poftă bucureştenilor înainte de Lăsata Secului.
Sfârâitul grătarelor i-a atras încă de dimineaţă pe pofticioşi în parcul IOR, unde maeştrii produselor din carne s-au întrecut în bunătăţi.
Roxana Năstase, producător: Am făcut pastramă de berbecuţ la ceaun, un gulaş de porc picant, tocană de oaie, specialitate ciobănească.
Trecătorii s-au lăsat ispitiţi chiar dacă preţurile li s-au părut mari.
Client: Am cumpărat pentru a le mânca azi, mâine dacă mai rămân. Sunt multe care îmi fac cu ochiul, dar nu prea am curaj să mă apropii de ele, sunt preţurile cam scumpe, mari.
Clientă: Mănânc sarmale pentru că de 32 de ani locuiesc în Italia, aşa că profit de momentul venirii mele în România, ca să mănânc sarmale din nou.
Copii au făcut coadă la dulciuri.
Producător: Avem aici diverse sortimente de fursecuri făcute toate în casă, cozonac cu nucă, cozonac cu nucă şi rahat, găluşte cu prune, prăjituri cu măr şi cu dovleac, poale-n brâu.
Cei care au preferat o masă mai uşoară au găsit şi ei ceva la târgul culinar.
Producător: Am adus fructe, struguri, pere, miez de nucă, prune uscate.
Deşi marţi începe postul Crăciunului, pare că nimeni nu vrea să renunţe prea curând la carne.
Bărbat: Nu cred că voi ţine, am încercat o dată şi mi-a fost tare greu, aşa că m-am lăsat păgubaş.
Bărbat: Dificil şi greu în acelaşi timp.
Reporter: Deci nu renunţăm la carne?
Bărbat: Nu, ocazional merge, măcar o dată pe săptămână.
Chiar dacă ţine 40 de zile, Postul Crăciunului este considerat unul uşor, al bucuriei, cu multe dezlegări la peşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰