Antena Meniu Search
x

Video Copii mici pe cai mari. Cum a ajuns echitația tot mai accesibilă și apreciată în ultimii ani: "Nu mai e acel sport foarte scump pe care îl știa toată lumea"

Dacă pe pârtii nu prea avem zăpadă, în vacanţa de schi a copiilor părinţii au galopat spre alte destinaţii. Au pus în cui schiurile şi săniuţa şi i-au dus pe cei mici la lecţii de călărie. Mai ales că echitaţia a devenit un sport tot mai accesibil în ultimii ani. 

de Angela Bertea

la 22.02.2024, 16:24

Vezi și

Cei ale căror glasuri nu se aud pe pârtie zilele acestea sunt în manej. La Mitocul Dragomirnei, în Suceava, vacanța s-a mutat la centrul de echitație. Totul începe cu o primă cunoaştere. 

Cezar locuiește în Anglia și a venit în vacanță la rude în Suceava. A dat imediat zăpada de pe pârtii pe câteva clipe petrecute la centrul de echitație. La fel ca el este și Sofia. A venit din Capitală în vacanță, la bunici, pe meleagurile bucovinene. Pentru ea nu este prima vizită la centru. 

  • Sofia: Pe calul acesta îl cheamă Bumerang. L-am cunoscut vara trecută. De atunci merg la echitație aici, în toate vacanțele pe care le prind. Îmi place în general să stau cu bunica și să stăm pe lângă cai. Sunt foarte calmi aşa. Trebuie să creați un fel de legătură. 

Experimentaţi sau începători, în manej, chiar şi cei mai mici ajung pe cai mari

Pe acelaşi subiect

La propriu. Pe lângă distracţie, echitaţia poate ajuta şi la concentrare. O confirmă cei care se pregătesc de examene. 

  • Cătălin Siminiuc, administrator centru echitație: Noi ne bucurăm că după cum ați văzut copiii în loc de schi au ales caii. Costurile sunt mai mici, echitația nu mai e acel sport foarte scump pe care îl știa toată lumea. La nivel de hobby, atunci costurile în ceea ce privește echipamentul - ghete, jambiere, pantaloni, cască, tocă, echipamentul necesar și principal undeva la 500 de lei. 

La care se adaugă şedinţele de echitaţie, care sunt în medie 100 de lei. Avantajele sunt însă de nepreţuit, chiar şi pentru adulţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Travel » Copii mici pe cai mari. Cum a ajuns echitația tot mai accesibilă și apreciată în ultimii ani: "Nu mai e acel sport foarte scump pe care îl știa toată lumea"