Antena Meniu Search
x

Video Corund, locul unde tradiţiile sunt păstrate vii. Turiştii străini, fascinaţi de arta olăritului, dar şi de frumuseţile zonei

Continuăm şi astăzi călătoria în ţara nostră frumoasă şi poposim în satul Corund, aproape de vestitele Băi de la Sovata. Poate nu vă sună atât de cunoscut, dar vă spunem că merită din plin să-l vizitaţi. Nu de alta, dar găsiţi aici o mulţime de tradiţii şi obieiuri păstrate din străbuni. Un exemplu este... olăritul. Turişti de peste tot descoperă aici tot felul de obiecte şi decoraţiuni cum nu se mai găsesc niciunde în lume.

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 18:13

Vezi și

Atunci când afară este cald, localitatea Corund devine un... magazin de artizanat. Meşterii olari expun, în faţa caselor, de la haine la obiecte din lut, toate făcute de ei. "Am ales Corundul pentru că sunt lucruri frumoase aici, este o zonă cu tradiţie în olărit, şi am venit cu copii şi am vrut să vadă şi ei, cum arată şi cum se face, şi care este specificul locului", spune un turist. Pe strazile din Corund se aud toate limbile pământului. Tot vara este perioada în care localitatea se aglomerează iar multi turişti vin de departe să descopere macar o parte din tradiţiile noastre.

Meşteşugul datează din secolul al 17-lea, iar acum este o întreagă industrie dezvoltată în jurul lui

"E un grup de germani din zona Nordică care face un turneu în România. Sunt foarte entuziasmaţi pentru că ei aproape nu mai cunosc lucrul manual din ţara lor. De România sunt chiar fascinaţi, aş putea să zic", a declarat Şuleriu Hubert, ghid. Meşteşugul datează din secolul al 17-lea, iar acum este o întreagă industrie dezvoltată în jurul lui. Vasele din Corund sunt exportate şi în străinătate.

"Şi am mai fost şi în zona Olteniei unde este iarăşi o zonă frumoasă cu ceramică, dar aici este specificul locului care este foarte interesant, ne-a plăcut şi nouă, şi copiilor şi am văzut că sunt şi obiecte frumoase, practice pentru bucătărie, pentru gătit", spune un turist. Şi astfel, în drum spre Sovata sau Salina Praid, turiştii fac mereu câte un popas în Corund. Şi nimeni nu pleacă fără un vas smălțuit sau un ulcior colorat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Corund, locul unde tradiţiile sunt păstrate vii. Turiştii străini, fascinaţi de arta olăritului, dar şi de frumuseţile zonei