Antena Meniu Search
x

Video Cum au petrecut turiştii din ţară a doua zi de Paşte

Celor care sunt prinşi în aglomeraţie în lungul drum spre casă le urăm să nu-şi piardă răbdarea şi să-şi păstreze energia pozitivă pe care au avut-o şi în zilele de vacanţă. Sărbătoarea Paştelui a fost o experienţă diferită pentru cei care au ales să meargă zilele acestea în satele tradiţionale. Din Maramureş, până în Oltenia gazdele şi-au deschis porţile şi au primit oaspeţi necunoscuţi ca şi cum ar fi fost membri ai familiei. Până şi turiştii veniţi de peste hotare s-au îmbrăcat în straie populare şi au mers la slujbele de la biserică. 

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 16:14

Vezi și

În Maramureș, localnicii şi oaspeţii lor veniți din toate colţurile lumii s-au strâns în jurul meselor pline cu cele mai bune preparate tradiționale de sărbătoare. Biserica de lemn din comuna Desești a fost plină. Sătenii îmbrăcați în port popular au adus coşuri pline cu bunătăţi să fie sfinţite de preoţi. 

După slujba de sfințire, turiștii au mers la pensiuni, unde gazdele le-au întins mese pline cu bucate alese. Obiceiurile inedite şi preparatele gustoase din gospodăriile locale i-au atras pe turişti şi în satele pitorești din Gorj.

În Baia de Fier, din meniul de Paşte nu lipsește pastrama de oaie rumenită la foc domol pe beţe de alun. Cei care au vrut să se relaxeze, dar să facă şi mişcare în aer curat, s-au bucurat de o zi ca în povești, la munte, unde vremea a fost numai bună pentru activităţile în aer liber.

Luni, înainte să se încoloneze în drumul spre casă, mulţi turişti prelungesc atmosfera de vacanţă la o plimbare cu telegondola în zona înaltă a masivului Postăvarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Travel » Cum au petrecut turiştii din ţară a doua zi de Paşte