Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Destinația din Europa unde poți face plajă la temperaturi de primăvară. Nisipul e negru și foarte fin, iar turiștii înoată cu delfinii

Căldura ne schimbă preferinţele de călătorie. Fugim tot mai mult de arşiţă, dar şi incendiile de vegetaţie din Mediterană. La mare căutare sunt insulele eternelor primăveri, precum Insulele Canare sau Madeira portugheză. Cine vrea, însă, o vacanţă la maximum 20 de grade Celsius, migrează către nordul Europei. 

de Ingrid Tîrziu

la 19.07.2024 , 12:26

Valul extrem de căldură a încins România, dar şi mare parte din Europa. În Grecia, o destinaţie vedetă printre români, canicula a aprins zone turistice foarte populare, precum Insulele Kos, Chios şi Creta. Turiştii se interesează pe reţelele sociale despre zonele afectate de incendii.

"Oamenii se feresc în ultima perioadă de cam toate repercusiunile pe care le are căldura excesivă, şi de uscăciune, şi de incendii şi atunci sunt un pic mai reticenţi la anumite destinaţii", spune Cristina Pipias, proprietar agenție de turism. "E mult mai răcoare în Germania. Am nişte rude acolo şi în mod normal acolo ne petrecem vacanţa când e prea cald la noi! Maxima 22 de grade, când la noi sunt 24 noaptea!", spune un turist.

Cine vrea temperaturi de primăvară, alege Tenerife sau Insulele Madeira

Vezi și

Cine vrea să se bucure de plajă, dar la temperaturi de primăvară, alege Tenerife sau Insulele Madeira şi Azore. "Recomandăm Madeira. Poţi face hiking, canyoning, poţi face kaiaking, poţi vedea delfinii. Sunt plaje negre, exotice, cu nisip negru şi foarte fin. Dacă vorbim despre un sejur simplu, fără activităţi suplimentare cu mic dejun, bagaj de cală şi transferuri incluse pleacă de la 1.000 de euro", spune Bianca Pătru, coordonator marketing agenție de turism.

"Tenerife este o insulă a eternei primăveri, aici temperaturile nu ajung să fie atât de mari ca pe continent sau pe insulele greceşti, de exemplu. Putem să pornim undeva de la 700 de euro de persoană pentru un pachet de 7 nopţi cu transport avion şi cazare", Cristina Pipias, proprietar agenție de turism. 

Căldura a orientat turiştii către ţările nordice, unde maxima nu depăşeşte 20 de grade. Un circuit de 7 nopţi, care include bilet de avion şi cazare în Oslo, Stockholm sau Copenhaga, porneşte de la 900 de euro de persoană.

Canicula a schimbat şi opţiunile românilor care iubesc căldura

Canicula a schimbat şi opţiunile românilor care iubesc căldura, asta pentru că în Turcia temperaturile au ajuns să fie la fel de mari ca în Egipt vara, doar că preţurile în Egipt sunt mult mai mici. Un sejur de 7 nopţi la un hotel de patru stele, cazare şi mese incluse costă 500 de euro, în comparaţie cu Turcia, unde un astfel de sejur îl putem cumpăra cu 1000 de euro.

Anul acesta se anunţă unul record pentru călătorii. Turiştii ar urma să cheltuiască peste 800 de miliarde euro în acest an în Europa, în creştere cu 37% faţă de cifrele înregistrate înainte de pandemie.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Destinația din Europa unde poți face plajă la temperaturi de primăvară. Nisipul e negru și foarte fin, iar turiștii înoată cu delfinii