Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Destinaţia din România care i-a lăsat pe turiştii străini fără cuvinte. Reacţia unui spaniol la vederea peisajului: Superb, spectaculos

Zilele de toamnă frumoase şi călduroase ne invită la o ieşire în mijlocul naturii. Pasul Palma din judeţul Suceava este locul unde peisajele absolut senzaţionale se îmbină perfect cu activităţile în care vă puteţi bucura fie de adrenalină, fie să vă relaxaţi.

de Angela Bertea

la 22.09.2024 , 08:29

În Pasul Palma, la 1.100 de metri altitudine, timpul parcă se opreşte în loc, iar peisajele minunate atrag turiştii din toate colţurile lumii. "Ne place foarte mult. Este foarte frumoasă zona asta. Am mai fost acum câţiva ani şi acum am revenit pentru că ne-a plăcut foarte mult. Ce vă atrage la această zonă? Cred că priveliştea, mănăstirile, absolut tot", spune o turistă"Este minunat, este incredibil şi tot ce am văzut până astăzi a fost perfect. Cultura, amabilitatea, oamenii, serviciile. Totul! Superb, totul este spectaculos", este reacţia unui turist din Spania.

Şi sunt de toate pentru toţi - de exemplu, iubitorii de echitaţie se pot relaxa pe traseele amenajate. Sunt trei trasee, cel mai scurt durează 50 de minute, iar cel mai lung, trei ore. De aici se pot vedea şi munţii Rarău în departare. "Plimbarea este la pas. Pentru avansaţi avem şi trap şi galop, iar la copilaşi facem plimbări aici, în incintă, cu ponei, pentru că copilaşii nu ştiu singuri să-şi conducă căluţii şi oferim şi varianta aceasta", explică Ana Pelepco, administratorul unui centru de echitaţie.

Cei care iubesc adrenalina pot încerca o plimbare cu ATV-ul sau o tură pe tiroliana lungă de peste un kilometru. "Am 65 de ani şi de când îmi doream. Îmi plac înălţimile, îmi place să zbor. Extraordinar! O stare de bine. Cui place, să zboare, cui nu, nu", este reacţia unei turiste"Înălţimea maximă de la sol este 77 de metri, distanţa de nivel este 104 metri şi lungimea - 1.140 de metri", spune Ovidiu Halip, administrator tiroliană

Vezi și

Iar liniştea şi frumuseţea locului te fac să îţi doreşti o cazare în acest loc de vis. "Noi practic am încercat să aducem natura în interior, ele sunt complet utilate, băile, bucătăriile, deci se poate locui pentru o perioadă mai lungă", a afirmat Ana Pelepco, administratorul unui centru de echitaţie.

Pasul Palma este o trecătoare care traversează Obcina Mare, din județul Suceava. Se află la aproape 43 de km de Câmpulung Moldovenesc și aproximativ 35 de km de municipiul Rădăuți. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Travel » Destinaţia din România care i-a lăsat pe turiştii străini fără cuvinte. Reacţia unui spaniol la vederea peisajului: Superb, spectaculos