Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia perfectă pentru o Insta-vacanţă: Podul Iubirii, oraşul-fantomă sau zidul care desparte două lumi, doar câteva dintre atracţii

Cine vrea o Insta-vacanţă, poate alege Cipru cu inima deschisă. Insula, pe lângă plaje sălbatice şi nisip alb,  abundă în locuri unice în lume şi o istorie impresionantă. Palmieri şi moschei în aceeaşi fotografie sau poză lângă zidul veneţian care separă Orientul de Europa - sunt doar câteva dintre ideile ce pot deveni virale. 

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 20:36

Ţara insulară nu are de oferit numai plaje frumoase şi soare. Turiştii vin în Cipru şi pentru istorie, legende şi locuri instagramabile. La un pas de populara staţiune Ayia Napa, cu peisajele ei perfecte, găsim podul iubirii - un loc magic pentru îndrăgostiţi şi pentru cei care vor să facă pasul cel mare spre a-şi uni destinele.  

Pentru a ajunge rapid la obiective, este important cum îţi alegi cazarea. 

"Dacă eşti o persoană care iubeşte plaja poţi să stai în Ayia Napa, dacă eşti o persoană care iubeşte istoria poţi să alegi Paphos. Dacă vrei să vezi totul în 4-5 zile, poţi să stai în Limassol, să te bucuri de plajă, este foarte central şi poţi să vizitezi fiecare oraşe la o oră distanţă", explică Alexia Christodoulou, ghid local. 

Vezi și

Oraşele şi atracţiile turistice sunt conectate printr-o infrastructură bine gândită, astfel încât totul să fie la îndemână. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt diferite excursii pe care le facem atât pe uscat, cât şi pe mare. Avem croaziere care se organizează, dar şi excursii care se fac cu autocarul. Ayia Napa, Larnaca, Limassol sau chiar Pafos. De asemenea, mergem spre zona centrală a insulei, mergem în munţi, Munţii Troodos unde descoperim Mănăstirea Kykos, descoperim satele tradiţionale unde avem posibilitatea să vedem cum se face vinul specific aici", spune şi Cosmin Vasile, manager agenţie de turism. 

Ascultăm sfatul şi ajungem în cel mai vizitat sat de pe insulă - Lefkara, în traducere „Muntele Alb“. Pentru fotografii cu monumente istorice impresionante, Nicosia este locul perfect. 

"Nicosia, capitala, este un oraş cultural cu muzee, expoziţii de artă, ziduri veneţiene", spune Alexia Christodoulou, ghid local. 

Oraşul este brăzdat de un zid, şanţuri de apărare şi sârmă ghimpată. Dovezi ale invaziei Turciei din anul 1974.

Pentru cei care vor o fotografie a unui loc îngheţat în timp, oraşul-fantomă din regiunea Famagusta, păzit de soldaţi, este locul perfect. Locul a fost abandonat în urmă cu 50 de ani. A fost deschis pentru turişti în timpul pandemiei, iar străzile mai sunt străbătute acum doar de străini. Coasta plină de hoteluri părăsite are o limbă de nisip pe care grecii şi turcii vin la plajă, la umbra istoriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Travel » Destinaţia perfectă pentru o Insta-vacanţă: Podul Iubirii, oraşul-fantomă sau zidul care desparte două lumi, doar câteva dintre atracţii