Antena Meniu Search
x

Video Destinație de vis în Munții Harghitei. Cascada înghețată Vărşag și prima pârtie de schi cu telescaun: "Ne place că nu este aglomerat"

Dacă vreți să "evadați" din gălăgia oraşului şi să vă relaxaţi, trebuie să ajungeţi neapărat în Harghita, mai exact în comuna Vărşag. Aerul curat al iernii, dar şi zăpada proaspătă v-ar putea inspira la o plimbare cu sania trasă de cai. În plus, aveţi ocazia fie să vă aventuraţi pe prima pârtie din Munţii Harghitei dotată cu telescaune, fie să admiraţi, în inima pădurii, o cascadă îngheţată. E un spectacol pe care nu vreţi să-l pierdeţi.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 08:50

Vezi și

În comuna Vârşag, din judeţul Harghita, aerul curat şi ninsorile care au acoperit cărările de munte au atras zeci de turişti. Iar cu săniile trase de cai pot urca până în vârful satului, de unde admiră întreaga zonă şi-şi aleg următoarea drumeţie prin peisajul de basm.

Iar pentru cei care vor şi mişcare, există şi o pârtie în Vârşag, de altfel prima dotată cu telescaun din Munţii Harghitei. E lungă de aproape un kilometru şi beneficiază de un raktrack pentru întreţinerea pârtiei, cinci tunuri de zăpadă.

Magyari Jozsef, administrator pârtie: "Drumul e curăţat şi acum condiţiile de zăpadă sunt bine, sunt foarte bune."

Adrian Barseti, turist: "Este o zonă frumoasă, ne place pârtia că e tot timpul în stare bună și suntem adepții schiului şi al sportului e iarnă şi ne simţim foarte bine aici. Ne place că nu este aglomerat, se stă foarte puţin la coadă, totul merge repede, coborârea este foarte frumoasă şi totul este super, da."

Pentru jumătate de zi, preţul unui abonament de skypass este de 80 de lei. Cine nu e amator de sport, poate merge în inima pădurii, unde se ascunde cascada Vârşag, care împrăştie apa de la o înălţime de aproape 7 metri. Un loc tocmai bun pentru un moment de linişte şi relaxare.

George Bradu, turist: "Apa asta minunată care ne dă energie ne încarcă pe toţi şi ne bucurăm de soare, de munte, de brazii ăştia încărcaţi de zăpadă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Travel » Destinație de vis în Munții Harghitei. Cascada înghețată Vărşag și prima pârtie de schi cu telescaun: "Ne place că nu este aglomerat"