Antena Meniu Search
x

Video Vis de iarnă în stațiunile montane din România: Buluc pe pârtii, la telegondolă și la băi

Vis de iarnă. Aşa poate fi descris acest weekend în staţiunile montane din ţară. La Bâlea Lac, troienele de peste doi metri şi jumătate au fost bucuria turiştilor. Iar în Masivul Postăvarul s-a schiat pe toate pârtiile, o premieră pentru acest sezon. Dragostea de zăpadă s-a asortat perfect cu sărbătoarea iubirii: multe cupluri au petrecut deja Ziua Îndrăgostiţilor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.02.2023, 21:05

Vezi și

La Bâlea Lac, iarna s-a dat în spectacol. Cu sania, placa sau colacul, turiştii s-au distrat pe cel mai mare strat de zăpadă din toată ţara. Cei mai curajoşi au luat schiurile şi făcut coborâri spectaculoase pe crestele abrupte ale Făgăraşilor.

Hotelul de Gheaţă, unic în Sud-Estul Europei, rămâne principala atracţie turistică. Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere, iar la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina. În Masivul Postăvarul a fost buluc la telegondolă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată primul sfârşit de săptămână în care toate pârtiile sunt deschise în Masivul Postăvarul. Stratul de zăpadă are o grosime între 30 şi 40 de cm. Iar la instalaţiile de transport pe cablu, timpii de aşteptare nu trec de 20 de minute. 

Vremea la munte a fost perfectă pentru schiat

Pe acelaşi subiect

Iar managerii de hoteluri şi pensiuni aşteaptă şi mai mulţi turişti în zilele următoare, mai ales că elevii din zece judeţe au intrat deja în vacanţa mobilă. 

Şi pârtiile din Şuior, Maramureş, au prins viaţă. Turiştii de la Cota 1.100 au uitat de clăpari şi au experimentat senzaţii tari pe pista de tubbing. 

Teo şi Patrik au venit din Timişoara pentru a sărbători în avans Ziua Îndrăgostiţilor. Peisajele superbe au fost cadrul perfect. "E o ocazie super să venim de la câmpie, unde nu-i zăpadă, nu-i nimic. E şi aşa romantic să te uiţi la pădure, să te uiţi la aşa.. şi să te bucuri de nişte aventură în zăpadă", ne-a spus el.

Preţurile au mai tăiat puţin din romantism

Horia Buhan, director marketing stațiunea Șuior: Avem oferte cu cazare şi demipensiune care pornesc de la 300 de lei şi pot ajunge, în funcţie de preferinţe sau de cazare, tipul camerei, până la 420. 

La Băile Felix, iubirea a plutit în aer. Zăpada a fost înlocuită cu spumă colorată. Iar piscinele cu apă termală au fost neîncăpătoare pentru turiştii îndrăgostiţi. Mulţi s-au răsfăţat şi cu preparate delicioase şi cocktailuri afrodisiace.

Pentru o escapadă în weekend, cuplurile au scos din buzunar între 1100 și 1400 de lei, în funcție de tipul camerei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vis de iarnă în stațiunile montane din România: Buluc pe pârtii, la telegondolă și la băi