Antena Meniu Search
x

Video Distracţia pe litoralul românesc, mai scumpă ca în Grecia sau Bulgaria. Hotelierii nu duc totuşi lipsă de turişti, mai ales în weekend

Litoralul românesc e tot mai plin pe măsură ce se apropie vârful de sezon, chiar dacă preţurile sunt mai mari decât cele din Grecia, Turcia sau Bulgaria. Şi încă nu e tot, de pe 15 iulie tarifele cresc cu 20 la sută.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 20:21

Vezi și

Plaja din Năvodari e tot mai aglomerată de la an la an. A crescut cererea, au crescut şi preţurile. 

''Stăm un sejur de zice zile.

Cam care e bugetul pentru cele zece zile?

În jur de 3.800 de lei.''

Pe acelaşi subiect

''Fiecare se distrează în funcţie de bugetul pe care îl are.'' 

Hotelierii nu duc lipsă de turişti, mai ales în weekend 

Distracţia va costa şi mai mult pe măsură ce se apropie vârful de sezon.

Gabriela Petculescu: Ne aflăm într-un apartament sun rise, cu vedere frontală la mare, într-un hotel de cinci stele. În acest moment tariful acestui apartament este de 340 de euro pentru doi adulţi cu mic dejun inclus. 

Elena Drăghici, şef recepţie: Următorul prag începe cu data de 16 iulie. Se vor mări tarifele cu 20%. 

În staţiunea Mamaia, de exemplu, un sejur de 5 nopţi la un hotel de 3 stele porneşte acum de la 1.200 de lei, iar la 4 stele variază între 1.600 şi 2.500 de lei. În timp ce la 5 stele, pentru un apartament cu vedere la mare turiştii vor trebui să scoată din buzunar chiar şi 10.000 de lei pentru 5 zile. Cu toate astea pentru weekend cu greu se mai găsesc locuri libere. Iar de la jumătatea lunii turiştii vor ajunge să plătească pentru un sejur pe litoralul românesc mai mult decât pentru o vacanţă în Grecia sau la vecinii bulgari.

''Aici trebuie să avem buget mult mai mult. Cel puţin 30-40% mai mult faţă de bulgari.''

Însă nu doar preţurile îi nemulţumesc, ci şi noile plaje lărgite din centrul staţiunii Mamaia. 

''Nisipul nu-i nisp. Sunt numai scoici zdrobite.''  

''Ne-am amenjat singuri cum am putut. Am cărat fiecare sezlong.'' 

Corina Martin: Pe aceste plaje noi nu se poate amenja nici seszlong, nici umbrela, nici o alta facilitate pe care turistul o astepta.

Pentru că nu le pot asigura tot confortul turiştilor, administratorii plajelor au început să ceară suspendarea contractelor de concensionare. Printre ei şi un italian care a investit în ultimii ani peste 500 de mii de euro într-o plaja din centrul staţiunii.    

Roberto Tortora, administrator plajă: Nimeni nu spune că lucurile nu trebuie făcute corecte, dar nu putem să distrugem o staţiune. La momentul actual, Mamaia este în moarte clinică. 

În urma lucrărilor de lărgire, staţiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafaţă de plajă nouă de peste 50 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Distracţia pe litoralul românesc, mai scumpă ca în Grecia sau Bulgaria. Hotelierii nu duc totuşi lipsă de turişti, mai ales în weekend