Antena Meniu Search
x

Video Facturile uriașe la utilităţi au pus pe butuci aproape toate hotelurile și pensiunile din Sighișoara: "N-am crezut că o să trăim aşa vremuri!"

Facturile uriașe la utilităţi au pus pe butuci aproape toate hotelurile și pensiunile din Sighișoara. Din zecile de unități de cazare, doar câteva au mai rămas deschise. Altele își onorează comenzile mai vechi, dar marea majoritatea nu mai funcţionează, iar angajaţii sunt trimişi în concedii fără plată sau șomaj tehnic. 

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 09:26

Vezi și

După ce au aflat cât au de plătit pentru gaze şi curent, majoritatea hotelierilor au închis și au trimis angajații în șomaj tehnic.

Ioan Lazăr, manager hotel Sighișoara: Având în vedere că şi lor le vin facturile, tot mărite, nici nu şti cum poţi să procedezi că e un cerc aşa, foarte vicios. Dai oamenii afară, săracii nu au cum să trăiască, să-şi plătească şi ei la rândul lor facturile de energie. 

Antreprenorul, care deține 50 de camere de cazare în două clădiri, a păstrat deschis doar restaurantul. Iar pe salariații pe care nu i-a trimis în şomaj tehnic i-a implicat în renovare și curățenie. 

"N-am crezut că o să trăim aşa vremuri!", spune antreprenorul.

Pe acelaşi subiect

Afaceristul spune că acum aduce bani de acasă pentru salarii. Speră să supravieţuiască până la primăvară, când turismul în Sighișoara ar trebui treptat să-și revină. 

Ioan Lazăr, manager hotel Sighișoara: Eu cred că 80% au închis, pe timp de iarnă, în HoReCa.

Petru Bașa, manager general Hotel Sighișoara: În această perioadă e mai dificil datorită prețurilor la utilități. Cu toate că mi-am drămuit consumurile energetice, facturile s-au triplat. 

Hotelierii spun că nu vor mări preţurile de cazare pentru că puţinii turişti pe care îi mai au acum s-ar putea să renunţe de tot la vacanţe.

Oamenii speră că industria Horeca îşi va reveni. 

"Probabil că nu voi mai veni de 3 ori pe an la Sighişora, probabil că voi mai veni numai de 2 ori", spune un turist. 

170.000 de turiști a avut anul trecut Sighișoara, aproape jumătate dintre ei fiind străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Facturile uriașe la utilităţi au pus pe butuci aproape toate hotelurile și pensiunile din Sighișoara: "N-am crezut că o să trăim aşa vremuri!"