Antena Meniu Search
x

Scandalul facturilor uriașe la energie și gaze. ANPC a trimis chestionare firmelor ca să afle cât s-a greșit

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a trimis firmelor din energie un chestionar pentru a putea centraliza datele din care să reiasă numărul exact al facturilor greşite.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 12:56

Scandalul facturilor uriașe la energie și gaze. ANPC a trimis chestionare firmelor ca să afle cât s-a greșit
Scandalul facturilor uriașe la energie și gaze. ANPC a trimis chestionare firmelor ca să afle cât s-a greșit - Profimedia Images

ANPC a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că în cadrul unei întâlniri pe care conducerea Autorităţii a avut-o cu operatorii economici din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, pentru a se asigura că aceştia sunt pregătiţi să aplice prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2022, preşedinte ANPC, Horia Constantinescu, a afirmat că ANPC va pregăti un mod standardizat de comunicare cu aceştia.

Astfel, în 2 februarie, a fost trimis, prin e-mail, către toate companiile care furnizează energie electrică şi gaze naturale operatorilor casnici din România, un chestionar care conţine o rubricaţie detaliată în urma completării căruia va fi posibilă o centralizare exactă a numărului de facturi greşit întocmite.

ANPC vrea să afle de la furnizori cât de mult au greșit 

Horia Constantinescu a declarat că astfel ANPC doreşte să afle dimensiunea exactă a facturării greşite. 

Pe acelaşi subiect

"Aşa cum am spus la începutul săptămânii, dorim să avem date certe, asumate, pentru a putea cuantifica dimensiunea exactă a facturării eronate în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, în România. Ne-am ţinut de cuvânt şi imediat am construit un chestionar care să ne permită radiografierea precisă a fenomenului şi, în raport cu acest lucru, să putem aborda concret şi rapid controlul remedierii eventualelor greşeli. Imediat cum centralizăm toate datele, le vom da publicităţii”, a afirmat Horia Constantinescu, citat de news.ro.

Peste 500.000 de facturi au fost emise greşit

În urmă cu două zile, secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoş Drăgan a declarat că în urma controalelor efectuate la furnizorii de energie şi gaze au fost identificate peste 500.000 de facturi întocmite greşit.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut explicaţii în debutul şedinţei de Guvern cu privire la facturile greşite primite de români. Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoş Drăgan a declarat, referitor la schema de ajutor privind plafonarea şi compensarea facturilor la energie electrică, instituită prin Ordonanţa 118/ 2021, că ”în urma controalelor realizate la toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale, la nivel săptămânii trecute, au fost identificat un număr 89.195 de facturi greşite, iar la nivelul energiei electrică, au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Scandalul facturilor uriașe la energie și gaze. ANPC a trimis chestionare firmelor ca să afle cât s-a greșit