Antena Meniu Search
x

Video Fără telefoane și departe de ochii părinților, zeci de copii au scăpat de gălăgia urbană și-și petrec vacanța la cort, în tabără

Vacanţă la tabără de corturi! Zeci de copii vor putea simți gustul libertății într-un mod cu totul inedit şi cum atfel decât într-o tabără de corturi. Organizatorii vor încerca să-i obişnuiască pe cei mici cu viaţa departe de părinţi, dar şi să deprindă noţiuni de care vor avea nevoie pe munte. Orele de practică montană vor fi însufleţite cu multă distracţie, bălăceală şi chiar bătălii cu apă la orele prânzului. 

de Redactia Observator

la 05.08.2021, 09:21

Vezi și

Copii din oraşe au ajuns în tabăra de corturi de la Almaşu Sec lângă Deva pentru a se deconecta de gălăgia urbană. Timp de de câteva zile vacanţa lor va fi plină de activităţi dostractive şi interactive. Primele ore sunt de educaţie montană. 

Alexandra Marcu: Trebuie să întindem cortul după care vom pune aceste beţe pe care le punem pur şi simplu unul în celălalt. După ce am pregătit beţele le punem în X de-a lungul cortului. Fiecare cort poate avea sisteme de prindere diferite.

Copii vor dormi în această noapte în cortul pe care ăe care l-au montat şi aranjat singuri, iai peste zi vor participa la tot felul de provocări interesante. Aceştia mănâncă sănătos, nu au acces la telefoane iar seara se strâng la focuri de tabără. Toți au vrut sa participe la lecțiile de dans. Au învăţat de la un instructor profesionist mişcări noi, dar si cum să se coordoneze. 

Cel mai atractiv lucru al taberei sunt nişte pârghii întinse între copaci. Cei mai mulți copiii au dovedit că au abilităţi excelente de mișcare. 

Din păcate tabăra durează doar căteva zile, însă programul copiilor este plin de momente interesante: de la căţărări, la tot felul de ateliere şi chiar îmbăieri în lacuri. Micuţii nu stau un moment locului şi se vede că savurează fiecare clipă. 

Fetiță: Aici am învătat cum să ne fixăm cortul, să-l verificăm să nu fie nici o piatră sau gaură inconfortabilă pe dedesubt.  

Băiețel: Eu am învățat în tabăra asta să fim atenţi, să nu ne băgăm în toate experienţele acestea, când mergem în munţi exită riscul să cazi de pe munţi, de pe prăpastii. 

Alexandra Marcu a primit titlul de ambasador al turismului în România. Cutreieră de mică munţii alături de părinţii ei, mari iubitori de zone alpine. Știe că nu toate familiile au timp pentru drumeţii şi puţini părinţi sunt deprinşi cu educaţia montană, aşa că astfel de tabere sunt primul pas pentru copii inainte de a porni către creste. 

Alexandra Marcu: În fiecare an facem o tabără la cort în Almașu Sec chiar la noi în curte pentru că este un prim pas pentru a-i învăţa pe copii ce însemană să stai la cort, să dormi într-un cort, să pui cortul astfel încât pe mai departe să îi putem lua în tot felul de expediţii montane. 

Oricât de interesante ar fi provocările şi oricât de atrăgătoare lecţiile şi ateliere, nimic nu se compară în miezul zilei de vară cu o bătaie zdravănă cu apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Fără telefoane și departe de ochii părinților, zeci de copii au scăpat de gălăgia urbană și-și petrec vacanța la cort, în tabără