Antena Meniu Search
x

Grecia ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară. Ce trebuie să ştie românii cu concedii în Grecia

Grecia a anunţat miercuri că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală.  Practic turiştii nu vor mai prezenta certificatele Covid pentru a intra în magazine sau restaurante, iar masca de protecţie nu va mai fi obligatorie. Autorităţile elene anunţă, totuşi, că iau în considerare posibilitatea de a le reinstitui în septembrie.

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 16:56

Grecia ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară. Ce trebuie să ştie românii cu concedii în Grecia
Grecia ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară. Ce trebuie să ştie românii cu concedii în Grecia - Profimedia

Totuşi, românii care vor să îşi petrecă concediul în Grecia trebuie să prezinte la intrarea în ţară certificatul Covid. Sezonul turistic în ţara elenă începe imediat după Paştele ortodox şi durează până la sfârşitul lunii septembrie.

În Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei, industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economie, iar unul din cinci greci lucrează în turism în perioada sezonului.  Numărul cazurilor de Covid a scăzut în ultimele săptămâni, autorităţile înregistrând marţi 15.000 de infectări şi 64 de decese. 72% dintre locuitorii Greciei sunt complet vaccinaţi.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, autorităţile estimând venituri ce ar putea atinge 80% din cele din 2019, un an record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile. Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile a fost "bazată pe date epidemiologice şi sugestii din partea experţilor".

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Autorităţile iau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative. Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sudul Europei în sezonul estival, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie şi Germania. Industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia elenă, iar una din cinci persoane este angajată în acest domeniu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Travel » Grecia ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară. Ce trebuie să ştie românii cu concedii în Grecia