Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe 2022. Cât costă un sejur exotic, pe plajele însorite din Mauritius sau Maldive

În anul scumpirilor, mulţi români visează la vacanţe de lux. Pachetele turistice se vând mai bine ca niciodată, mai ales cele în destinaţii exotice, precum Maldive, Seychelles, Mauritius sau Bali. Un astfel de pachet all inclusive ajunge în unele cazuri să depăşească chiar şi 10 mii de euro. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 06.04.2022, 17:46

Vezi și

Maldive, Mauritius, Republica Dominicană sau Zanzibar - sunt doar câteva dintre destinaţiile la care mulţi români visează. Anul acesta, mulţi sunt dispuşi să plătească mii de euro pentru o vacanţă de lux. Printre ei, şi Adriana. A călătorit deja în Mexic, iar acum vrea să ajungă în Bali. "Bali bifează toate criteriile unei vacanţe exotice. Plaje întinse, climă caldă, gastronomie aparte. Cultură balineză. De obicei, planificăm un buget, nu prea ne încadrăm în el. Dar să zic că 2000-2.500 de euro", povesteşte Adriana Florea, turistă. 

Buget vacanţă în străinătate 2022

Mulţi turişti se vor încadra cu greu în bugetul planificat. Mai ales că preţurile pachetelor turistice au crescut deja cu 20-30%. "Sunt deja creşteri din cauza combustibilului. Deşi barilul deja stagnează, au crescut destul de mult. Nu pe chartere - aici creşterile sunt mici - , ci pe cursele regulate", explică Alin Burcea, director agenţie de turism. "Un bilet Bucureşti-Bali, cu o singură escală dus, două escale întors ne costă 938 de euro. Anul trecut, pe vremea asta, costa cam 500-600 de euro", spune Adriana Florea

Vacanţe de zeci de mii de euro

Pe acelaşi subiect

Agenţiile de turism au vândut deja pachete de zeci de mii de euro pentru acest an. "Sunt undeva la 150-170 de pachete pe care le putem considera de lux, în destinaţii exotice. Vânzările sunt cu aproximativ 80-90% mai mari. Preţul ar începe de la 2.500-3.000 de euro", arată Cosmin Marinof, director agenţie de turism. 

"Pentru noi s-a înregistrat o creştere de peste sută la sută a comenzilor faţă de perioada similară a anului trecut", susţine Ştefan Joss, manager agenţie de turism. "Luna asta, care abia a început de câteva zile, am vândut vacanţă în Mauritius de 16 mii de euro", aadugă el. 

Cât costă un sejur în Mauritius sau Maldive

Pentru un sejur de 7 nopţi în Mauritius, în luna iunie, plătim peste 7.000 de euro pentru o cameră cu vedere la mare, la all incluse, la 5 stele. Tot peste 7.000 de euro plătim şi dacă mergem în Maldive. Pentru Seychelles, o camera cu mic dejun inclus ne costă aproape 6.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Vacanţe 2022. Cât costă un sejur exotic, pe plajele însorite din Mauritius sau Maldive