Antena Meniu Search
x

Video Turismul revine la viaţă: Unul din doi români vrea să meargă în vacanţă în următoarele 3 luni. Care sunt destinaţiile preferate

După doi ani de vacanţe amânate, românii şi-au făcut planuri să viziteze marile capitale europene, unde n-au mai apucat să ajungă din cauza restricţiilor. Ofertele pentru Paşte în afara ţării au fost rezervate deja aproape în totalitate, în timp ce vânzările de bilete de avion au depăşit nivelul din 2019. Cele mai avantajoase sunt ofertele early-booking.

de Ioana Matei

la 02.04.2022, 21:44

Vezi și

Rezervările de bilete de avion au început să curgă încă din ianuarie, iar vânzările au ajuns la nivelul de dinainte de pandemie. Terminalele Plecări ale aeroporturilor din ţară s-au aglomerat deja. Unul din doi români vrea să meargă într-o vacanţă în următoarele trei luni. În acelaşi timp, 40% dintre români spun că au în plan chiar mai multe vacanţe pe parcursul anului, de tip city break. Preferate sunt marile oraşe europene, cu Londra şi Roma în top, dar şi destinaţiile în care pot face plajă îi atrag pe 30% dintre turiştii români. 

Alin Burcea, CEO agenţie de turism: Destinaţiile mari sunt Grecia. Apoi, Turcia. Spania este într-o creştere puternică în anul 2022. Şi înscrierile pe Tenerife, pe Costa Blanca, pe Costa Brava văd că sunt iarăşi foarte bune. 

Pe fondul situaţiei din Ucraina, interesul a scăzut în prima parte a lunii martie pentru ofertele pe termen mediu şi lung. Au crescut în schimb rezervările last-minute. 

''Voiam să mergem din februarie, am tot amânat cu condiţiile de călătorie şi am luat aşa. Mai avem în toamnă, Lisabona, în vară, Verona.''

Pe acelaşi subiect

După doi ani critici pentru turism, industria încearcă să recupereze pierderile cu oferte avantajoase. Cine vrea să îşi organizeze singur vacanţa, găseşte bilete de avion către Milano cu 10 euro, iar pentru Londra, preţurile încep de la 13 euro. Şi agenţiile de turism vin cu pachete de city break pentru toate buzunarele. 

Lucian Bădîrcea, CEO agenţie de turism: Un city break cu trei nopţi şi avion inclus, la Roma, nu depăşeşte 80 de euro. La Amsterdam, 150 de euro, la Istanbul, de asemenea 3 nopţi cu mic dejun şi avion inclus nu e mai mult de 150-160 de euro. 

Noile scumpiri îi constrâng pe turişti să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru vacanţe

În insulele greceşti, un sejur la hotel de trei stele, cu avion inclus, costă 300 de euro. Însă criza din energie va scumpi şi vacanţele. 

Ciprian Enea, consultant turism: Scumpirile pot varia între 15 şi până la 25-30%. Un city break pe care acum încă îl putem cumpăra cu un 299, poate un 349 lei, într-o capitală europeană, aici avem inclus biletul de avion şi 3-4 nopţi de cazare, la un hotel de 3 stele, peste două luni s-ar putea să coste undeva cu un 50, 70, poate chiar 100 de euro mai mult. 

Şi în România, vacanţele de tip city break au devenit populare. Cluj, Braşov, Sibiu şi Iaşi sunt printre preferatele turiştilor de weekend. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Travel » Turismul revine la viaţă: Unul din doi români vrea să meargă în vacanţă în următoarele 3 luni. Care sunt destinaţiile preferate