Antena Meniu Search
x

Video Lista destinaţiilor unde ninsoarea este aproape garantată de Crăciun

Dacă nu aveţi rude care să vină în ţară de sărbători, poate vreţi voi să vă petreceţi Crăciunul sau Revelionul în afara ţării. Iar pentru asta, înainte de toate, ar fi bine să vă informaţi foarte bine despre regulile de intrare în fiecare ţară, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron.

de Greta Gavrilă

la 21.12.2021, 12:49

Profimedia Images Vezi și

Olanda, de exemplu, de duminică, va intra în lockdown, iar Austria, una dintre cele mai căutate destinaţii în perioada sărbătorilor, are, începând de ieri, noi reguli de intrare în ţară. Călătoriile în scop turistic sunt permise doar persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală. Însă mare atenţie, dacă nu aţi primit încă doza booster, aveţi nevoie pe deasupra şi de un test PCR. Austria este de altfel în topul celor mai sigure destinaţii din Europa, iarna aceasta. 

Cât despre Crăciun, în Viena nu există un singur târg de Crăciun. Este o destinație cu multe astfel de piețe în preajma sărbătorilor. Vă trebuie însă un certificat verde pentru a le putea vizita. Şi să nu uităm că alături de Franţa şi Elveţia, Austria are şi unele dintre cele mai apreciate staţiuni de schi din Europa. Fără dar şi poate, Crăciunul este asociat cu peisajele pline de zăpadă.

Lista de destinaţii în care ninsoarea este aproape garantată de sărbători

În mare parte, sunt recomandate ţările nordice. Destinaţia din fruntea clasamentului este Tallin din Estonia. Potrivit meteorologilor, ninge în medie în peste 20 de zile pe lună, iarna. Recomandate sunt activităţile în centrul vechi din capitala Estoniei. Este unul dintre cele mai bine conservate oraşe medievale şi este în patrimoniul UNESCO.

Pe locul doi în top este capitala Lituaniei. Acolo ninge 18 zile din 30, pe timpul iernii. Vilnius este recunoscut pentru arhitectura baroc, iar cea mai apropiată staţiune de schi este la doar cinci kilometri de capitală.

În oraşelul Erfurt din Germania ninge cam 17 zile pe lună în sezonul rece. Şi este destinaţia perfectă de iarnă dacă nu vreţi să vizitaţi un oraş aglomerat. Are doar 200 de mii de locuitori. Lista destinaţiilor cu multă ninsoare continuă cu oraşele Helsinki şi Turku din Finlanda, ţara lui Moş Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Lista destinaţiilor unde ninsoarea este aproape garantată de Crăciun