Antena Meniu Search
x

Video Locul din România în care poți schia în mijlocul verii. Cât costă o oră pe pârtia artificială

Vara e ca iarna. La Cavnic, se strigă pârtie! şi în luna lui Cuptor, la multe grade cu plus. Turiştii şi iubitorii de schi se pot bucura de senzaţia inegalabilă pe pârtia artificială din inima Maramureşului. Astfel, cine îşi pune clăparii în picioare vara, la iarnă va fi deja pregătit să se bucure din plin de sezon. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 22:52

Vezi și

Instructor de schi: "Ce vă spuneam şi când am urcat pe bandă, să fim atenţi şi la îmbinările acestea de plastic, ca să nu se agaţe schiul. Derapajul va fi un pic mai pronunţat."

Dacă închizi ochii, poţi să-ţi imaginezi că eşti pe o pârtie perfectă, înconjurat de alb. Când îi deschizi, te trezeşti în tricou şi în pantaloni scurţi, la 23 de grade Celsius. Pasionaţii de schi îşi trăiesc visul şi vara la Cavnic. Pentru aceşti elevi, veniţi în tabără tocmai de la Focşani ca să ia lecţii de schi, experienţa este memorabilă. 

Garbiel, elev: "Niciodată n-am mai schiat. Acum câteva zile ne-a zis doamna învăţătoare şi am rămas surprins. Mă gândeam... Cum merg? În pantaloni scurţi? Îmi iau pantaloni de iarnă? Nu ştiam."

Provocările schiatului pe o pârtie artificială

Schiul de vară e puţin mai... alunecos pentru începători.

Instructor: "Prima coborâre cu atenţie, bine? Vom face ocolirile largi până vă obişnuiţi."

Andreea, elevă: "E destul de greu, pentru că alunec mult mai mult decât pe zăpadă şi e greu să pun frână. Dar e o experienţă unică."

Pârtia artificială are 150 de metri şi este făcută dintr-un material care imită perfect zăpada.

Oana Poenar, administrator pârtie schi: "Este un polimer special fabricat în Italia, iar pentru aderenţă se foloseşte un silicon special. Pentru cei care vor să înveţe să schieze este o posibilitate foarte bună pentru că iarna de aglomerează foarte tare la lecţii de schi. Mişcările de bază se învaţă exact ca şi pe zăpadă."

Anca Ilie, profesoară: "Suntem echipaţi de un traseu montan, dar am făcut o pauză pentru schiuri. Chiar e o diferenţă majoră pentru că vara nu e ca iarna. Dar văd că ne-am descurcat."

Pentru o oră pe pârtie turiştii plătesc 45 de lei. Lecţiile sunt mai scumpe: 150 de lei de persoană, iar în tarif e inclus şi echipamentul. În România sunt două pârtii de vară, la Cavnic şi la Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Travel » Locul din România în care poți schia în mijlocul verii. Cât costă o oră pe pârtia artificială