Antena Meniu Search
x

Video Locurile care au adus peste 2,1 milioane de străini în România în 2023. Hotelierii mizează pe două strategii pentru a atrage și mai mulți turiști

Avem o ţară frumoasă cu peisaje care-ţi taie răsuflarea şi atracţii încă neştiute, iar milioane de turişti străini par să se fi convins deja de asta. Iar cifre recente ne arată şi cine sunt cei care ne vizitează meleagurile şi mai ales pentru ce. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.03.2024, 13:40

Vezi și

Dacă ne referim la Capitală, viaţa de noapte şi în general distracţia din Centrul Vechi sunt principalele noastre atuuri. Plus mâncarea bună, pe care străinii o apreciază în mai toate marile oraşe de la noi. Tot pe lista punctelor forte sunt şi festivalurile noastre.

Anul trecut, cel mai mare eveniment de muzică electronică şi pop din ţară a adus în Cluj Napoca peste 400.000 de turişti. Iar după festival, în oraşul supranumit Silicon Valley de România, au rămas în jur de 70 de milioane de euro.

Hotelurile şi pensiunile din România au fost gazdă pentru 2,1 milioane de turişti străini în 2023

De altfel, în 2023, hotelurile şi pensiunile din România au fost gazdă pentru 2,1 milioane de turişti străini. Cei mai mulţi, un sfert, au fost germani, italieni şi israelieni şi au petrecut, în medie, 2 zile pe meleagurile noastre. Hotelierii cred că intrarea în Schengen şi deschiderea de noi hoteluri sub branduri internaţionale ar putea atrage şi mai mulţi străini pe viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Locurile care au adus peste 2,1 milioane de străini în România în 2023. Hotelierii mizează pe două strategii pentru a atrage și mai mulți turiști