Antena Meniu Search
x

Video Ce îi atrage pe turiștii străini în România. Au cheltuit în țara noastră aproape 4 mld. de lei în primele 9 luni din 2023

România urcă în topul turiştilor străini, iar datele o arată clar! Peste un milion şi jumătate de turişti din alte ţări ne-au vizitat doar în primele 9 luni ale anului, pentru cumpărături, locuri spectaculoase sau în scop de afaceri.

de Angela Bertea

la 16.12.2023, 11:22

Vezi și

Aproape 4 miliarde de lei - atât au cheltuit străinii la noi în ţară din ianuarie până în septembrie. Vorbim despre o creștere de 22%. Deși suma totală a fost mai mare, observăm că fiecare turist a cheltuit, de fapt, cu aproximativ 100 de lei mai puţin decât anul trecut, însă au fost cu 30% mai mulți turiști straini. Iar dacă e sa facem o medie a sumei cheltuite, aceasta ar fi de 2.578 de lei de persoană.

Călătoriile pentru afaceri, principalul motiv al sejurului petrecut în România

Călătoriile pentru afaceri sunt în continuare principalul motiv al sejurului petrecut în România. 50,1% dintre turiști au vizitat ţara noastră cu acest scop, dar aproape la fel de mulţi au venit şi pentru vacanţe, cumpărături, evenimente sau alte activităţi - şi anume, 49,9%.

Totodată, aproape 40% dintre turiștii străini şi-au organizat singuri călătoria. Iar cei mai mulți au sosit în ţara noastră cu avionul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Ce îi atrage pe turiștii străini în România. Au cheltuit în țara noastră aproape 4 mld. de lei în primele 9 luni din 2023