Antena Meniu Search
x

Video ''Mă uit la sufletele celor pe care i-a luat Dumnezeu.'' Cimitirul Eternitatea, magnet pentru turiştii care vin în Galaţi

Să vizitezi un cimitir a devenit în zilele noastre aproape un trend în materie de turism. O astfel de modă bizară circulă de ceva vreme prin Europa şi, mai nou, o întâlnim şi la Galaţi! Cimitirul Eternitatea din oraş a intrat, recent, în circuitul turistic, iar acum îşi aşteaptă primii vizitatori. Rămâne de văzut dacă iniţiativă va avea şi succes. 

de Adrian Obreja

la 30.06.2022, 17:57

Vezi și

Oricine trece prin Galaţi se opreşte să admire Dunărea. Vorbim despre un loc superb care concurează însă, de câteva zile, cu un alt obiectiv de neratat: cimitirul Eternitatea, inclus în ruta culturală a cimitirelor europene. Este motivul pentru care turiştii nu s-au mai înghesuit pe faleză, ci au preferat o plimbare.. printre morminte. 

''Vin cu plăcere mereu și mă uit la sufletele celor pe care i-a luat Dumnezeu. Și chiar e de admirat. 

E un loc de vizitat? 

Este, după părerea mea, da. Eu am mai vizitat cimitirul din Sulina.''

Pe acelaşi subiect

''Sa vină pentru că sunt vestigii frumoase în cimitirul acesta și multe locuri cu morminte ale eroilor români, francezi. Da, să vină. Au ce vizita...da, da.''

Totuşi, unora nu le-a prea surâns surâs ideea ca cimitirul unde i-au îngropat pe cei dragi să se transforme într+un loc de promenadă.

''E un loc de vizitat cimitirul?

Un loc de vizitat? N-aș putea sa spun. Nu prea cred că e de vizitat.'' 

Fonduri pentru promovarea cimitirului Eternitatea

Odată cu acest statut de cimitir cultural european, autoritățile pot obține fonduri pentru promovare.

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galați: Calitatea de membru în aceste organisme oferă posibilitatea de a beneficia de consultanţă în proiecte cu finanțare europeană, un lucru extrem de important, finanțare pentru restaurea sau întreținerea cimitirului sau chiar pentru cercetare.

Cimitirul Eternitatea din Galaţi a fost înfiinţat în anul 1865 şi se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare. Aici există un număr de peste 26 de mii de morminte. Printre acestea, foarte multe aparţin eroilor români şi străini căzuţi în cel de+al doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » ''Mă uit la sufletele celor pe care i-a luat Dumnezeu.'' Cimitirul Eternitatea, magnet pentru turiştii care vin în Galaţi