Antena Meniu Search
x

Video "Marea" sălbatică din inima Munţilor Carpaţi: povestea unui loc de vis, ferit de caniculă şi de agitaţia de pe litoral

Când drumul până la mare pare prea lung, iar canicula - de nesuportat, cautăm alternative să ne răcorim. Un astfel de loc este Lacul Zetea, din Harghita. Sălbatică şi spectaculoasă, zona are ce le oferi turiştilor: băi în ape limpezi, sporturi nautice, sau, pur şi simplu, cateva ore de relaxere la soare. Mai ales că bronzul de munte e cel mai bun.

de Redactia Observator

la 18.08.2022, 08:59

Vezi și

Lacul artificial Zetea, construit ca pavăză pentru inundaţii, a devenit şi loc de agrement. E numit şi Marea Secuiască de localnici şi, în ultima perioadă, este foarte căutat de turişti. Mai ales că apa e foarte curată şi se întinde pe 234 de hectare, între Văile Târnava Mare și Șicasău. "Aici pot să înoate în lac, în primul rând, să meargă cu caiacul, hidrobiciclete pentru familii cu copii, care se pot da. Caiace pentru cupluri, individuale", spune o femeie. "Nu mă aşteptam să fie aşa activitate aici şi mă bucur foarte mult. Apa foarte lină, recomand foarte mult. Şi preţul e foarte rezonabil", adaugă un bărbat.

Marea Secuiască, un loc perfect pentru plajă şi bronz de munte

"E un lac frumos, foarte frumos! Pădurea mare. Sunt şi urşi. Dacă sunteţi norocoşi puteţi să vedeţi", arată Nagy Tokes Csongor Attila, administrator. Majoritatea turiştilor care ajung aici caută să scape de aglomerație. Ori, zona este perfectă, spun ei. Mai ales că e teren destul de mare pentru camping, iar la lac se simte foarte bine răcoarea de munte, în plină caniculă. "Este foarte frumos, peisajul este mirific, apa este caldă. Ne-am dat cu canoia, acum am făcut baie. Este superb! Merită! Bronzul la munte ţine mai mult decât ăla de la mare!", spune o turistă.

Zona se află la 11 kilometri de Odorheiu Secuiesc, iar pe tot drumul către Zetea ești însoțit de culorile și umbrele pădurilor de foioase care se întrepătrund cu cele de conifere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » "Marea" sălbatică din inima Munţilor Carpaţi: povestea unui loc de vis, ferit de caniculă şi de agitaţia de pe litoral