Antena Meniu Search
x

Video Mii de turiști au luat calea muntelui, în acest weekend. Aglomerație pe pârtii după mesele îmbelșugate de Crăciun

După mesele copioase de Crăciun, turiştii au ieşit pe pârtie să topească o parte din caloriile acumulate. Pârtiile s-au transformat în adevărate furnicare. Schiurile sau clasicile sănii au fost cele mai bune prietene ale turiştilor în acest weekend.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.12.2021, 08:42

Vezi și

La Predeal, cea mai aglomerată pârtie de săniuş se termină la doi paşi de şoseaua pe care circulă majoritatea oaspeţilor staţiunii. Pentru evitarea accidentelor, în zonă a fost montată o plasă elastică. În care unii turişti intră cu toată forţa. 

Din fericire, zăpadă a fost din belşug şi a mai rămas şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În a doua zi de Crăciun pentru public sunt deschise nu mai puţin de cinci pârtii la Predeal. Pârtia din spatele meu, Clăbucet sosire, este poate cea mai iubită, cea mai căutată din staţiune.

La Predeal, toate instalaţiile de transport pe cablu se deschid la ora 9:00. Telescaunul se închide la 16:30, iar linia de teleschi abia la ora 20:00.

Pe acelaşi subiect

La Rânca, turiştii şi-au pus schiurile în a doua zi de Crăciun

Şi la Rânca, turiştii şi-au pus schiurile în a doua zi de Crăciun. Sute de oameni au luat cu asalt staţiunea montană, iar vremea a ţinut cu ei pe tot parcursul zilei. În weekendul trecut, la Topliţa, judeţul Harghita, s-a dat startul sezonului de iarnă. Pârtiile sunt perfecte pentru începători, iar copiii veniţi în tabără s-au bucurat de fiecare clipă petrecută pe marea albă.

Monitor: Sunt de toate vârstele, de la preşcolari până la copii de liceu. Grupurile sunt deschise în funcţie de valoarea copilului, în funcţie de cât progresează îl trecem de la o grupă la alta. Copilul dacă avansează, să nu îl ţinem pe loc. 

Pe lângă iniţiere şi schiat, tabăra mai înseamnă şi legarea de noi prietenii. Preţul unei astfel de tabere pentru patru zile poate ajunge până la 1300 de lei. 

Aproape toate pârtiile din judeţul Harghita au fost deschise

Nu doar copiii s-au bucurat de zăpadă. Şi adulţii şi-au pus clăparii. În special pentru a topi kilogramele acumulate după mesele de Crăciun

Cristian Baciu reprezentantă pârtia Toplița: Am avut turişti din toată ţara, mai ales din partea de Nord, din Moldova, zona centrală. Au venit să facă mişcare, să dea jos kilogramele în plus şi să se simtă bine. 

Mai toate pârtiile din judeţul Harghita au fost deschise.

Din cauza vremii, însă, momentan se schiază mai mult pe zăpadă artificială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Mii de turiști au luat calea muntelui, în acest weekend. Aglomerație pe pârtii după mesele îmbelșugate de Crăciun