Antena Meniu Search
x

Video Mini-vacanță la înălțime. Cât trebuie să plătească amatorii de senzații tari pentru un salt în tandem

S-a dat startul sezonului de paraşutism! Cei care nu au mers nici la mare, nici la munte în minivacanţa de 1 Mai, au căutat adrenalina pe aerodromurile de langă Capitală. La Clinceni, împătimiţii de senzaţii tari au avut parte de experienţe unice. Iar pasionaţii de maşini au putut face un tur inedit al Bucureştiului cu automobile care seamănă cu cele din desenele animate.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 30.04.2023, 21:35

Vezi și

Cei care vor să îsi depăseasca limitele ajung inevitabil la Aerodromul Clinceni pentru un salt cu paraşuta. Se zboară doar în tandem cu instructorul. Avionul este pregătit de decolare. Odată ce altitudinea creşte, emoţiile sunt din ce în ce mai mari. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: "Înainte de salt ne bucurăm de 15 minute de zbor cu avionul şi de un peisaj minunat. Vom sări de la o altitudine de 4.000 de m şi vom prinde în picaj liber o viteză de peste 200 de km/h."

Trapa avionului se deschide şi urmează momentul saltului. În cele 60 de secunde de picaj liber timpul parcă stă în loc. 

Florin Ioniţă, instructor paraşutism: "Îl doresc la toată lumea să îl simtă din plin, pentru că e esență de viață acolo, trecere succesivă de stari: teamă, euforie, bucurie, spațiu, adrenalinaă, temperatura schimbătoare, toate vin gramadă și eu n-am găsit în altă parte un minut mai bogat în trăire ca ăla."

Pe acelaşi subiect

Odată ce paraşuta se deschide, frica dispare şi te poţi bucura de peisaj. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: "Au fost 6 minute în care am trecut prin toate stările, a fost o experientă minunată și am simțit adrenalina la cote maxime." 

"A fost un cadou pe cinste, mi-am dorit foarte mult să sar" 

"Cum te simți? Foarte bine, încă am emoții foarte mari. Am palpitații." 

Un salt în tandem costă între 1.200 de lei. 

Adrenalină pe străzile orașului

Cei care vor adrenalină, dar în doze mai mici, pot opta pentru o plimbare cu maşinuţele prin centrul oraşului. Turul începe din nordul oraşului iar traseul bifează câteva obiective turistice: Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului. 

Maşinuţele cântăresc 150 de kilograme şi au doar 15 cai putere. 

Turist străin: "Sincer nu mă aşteptam să aibă atât de multă putere. Când te uiţi din exterior pare mişto, dar când o conduci e şi mai bine. Bucureştiul este minunat. Mă distrez, iubesc asta, îmi place foarte mult."

Maşinile transformă pe oricine în vedetă pe şosea. Turul durează o oră, costă 300 de lei, iar doritorii au nevoie de permis categoria B. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Mini-vacanță la înălțime. Cât trebuie să plătească amatorii de senzații tari pentru un salt în tandem