Antena Meniu Search
x

Video O localitate de vis din România atrage sute de turişti străini. Bogdan a creat aici un loc de poveste inspirat din filme: "Te trezeşti cu privirea spre munte"

Turismul e salvarea satului românesc. Iar dacă zona are şi obiective inedite, misiunea celor care îşi deschid o pensiune aici e şi mai uşoară. O mică localitate din Gorj atrage, în special, turiştii străini. Au fost cuceriţi cu locurile originale în care se pot caza ori pe care le pot vizita. Când ajung aici, oaspeţii dorm într-o căsuţă tip moară sau în bungalow-uri şi pot face baie în ciubărul din livadă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.10.2023, 21:26

Vezi și

Bumbeşti-Piţic e o comună mică, dar cu potenţial turistic mare. Au auzit însă de ea mai mulţi străini decât români. I-au atras locurile inedite în care se pot caza. Printre ele, şi această moară ce pare adusă dintr-un muzeu al satului.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Iniţial, căsuţa tip moară a fost gândită ca un loc unde turiştii să urce şi să surprindă împrejurimile în fotografii inedite. Apoi a fost transformată în spaţiu de cazare, cu patru locuri şi tot confortul.

550 de lei costă o noapte aici cu mic dejun şi cină. 

Bogdan Săndoiu, administrator pensiune: Foarte mulţi turişti străini. Avem statistic, undeva la 20 de ţări care vin în fiecare vară sau în timpul anului la noi. Foarte mulţi Polonia, Germania, Italia, Franţa, Israel.

Pe acelaşi subiect

Bogdan a creat un loc de poveste pe un teren de la bunici

Bogdan este economist de profesie. A creat locul de poveste pe un teren moştenit de la bunici. Turiştii mai pot înnopta aici în trei căsuţe tip A frame inspirate din filmele americane, care sunt tot mai populare şi la noi.

Bogdan Săndoiu, administrator pensiune: Sunt tip bungalow-uri, sunt suspendate şi independenţa lor e căutată de foarte mulţi pentru că ai căsuţa ta şi propria privelişte când te trezeşti cu privirea spre munte.

În livadă, oaspeţii găsesc şi două ciubăre cu apă fierbinte în care se pot relaxa in timp ce admira spectacolul toamnei. 

Laurenţiu a ridicat singur mai multe căsuţe din lemn în zonă

Şi alţi localnici au văzut potenţialul zonei şi au investit în cabane de lemn. Laurenţiu a ridicat singur căsuţele. 

Laurenţiu Petrică, administrator pensiune: E în cadru natural, e intimă. Pentru patru persoane, e 550 de lei, cu mic dejun inclus, şi pentru două persoane e 350.

E atât de mare cererea încât vrea să-şi extindă afacerea.

Laurenţiu Petrică, administrator pensiune: Urmează să mai fie construite încă şase căsuţe.

Obiectivele care au pus localitatea pe harta turistică a ţării

Căsuţa Răsturnată, Castelul Vrăjitoarelor sau Dumbrava Colorată au pus, în ultimii ani, localitatea din Gorj pe harta turistică a ţării, iar vizitatorii nu lipsesc în niciun anotimp.

Reporter: Ce aţi mai vizitat?

Turist: Căsuţa Răsturnată, Castelul Vrăjitoarelor, pomii, pădurea colorată.

Alex Ducu, antreprenor: Turismul o să fie o salvare a judeţului Gorj, nu chiar a satului.

În împrejurimi, vizitatorii mai pot descoperi mânăstiri, muzee sau drumuri montane şi chei spectaculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » O localitate de vis din România atrage sute de turişti străini. Bogdan a creat aici un loc de poveste inspirat din filme: "Te trezeşti cu privirea spre munte"