Antena Meniu Search
x

Galerie foto Oaza Huacachina: Cum arată paradisul din mijlocul dunelor de nisip

Peru este cunoscută pentru peisajele sale andine, însă aproximativ 10% din țară este de fapt alcătuită din deșert nisipos. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a descoperi un astfel de paradis este Huacachina, o oază unică de deşert din America de Sud, situată la doar câteva ore la sud de Lima, lângă orașul Ica.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.10.2021, 17:06

O zi de vacanţă într-o astfel de locaţie vă va trimite imediat cu gândul la vastele dune de nisip din Sahara, însă vă va putea purta şi cu barca, de-a lungul lagunei, pentru a descoperi locaţii de neînchipuit.

Orașul Huacachina este centrat în jurul oazei Huacachina, o mică lagună alimentată de un izvor natural și încadrată de palmieri cu frunze verzi. Orașul este înconjurat de dune de nisip masive, care sunt atât pitoresti, cât și perfecte pentru activități de aventură, cum ar fi sandboarding sau plimbările cu maşinile de teren. Turismul este singura industrie de aici, laguna fiind de altfel înconjurată de restaurante și hoteluri de lux care deservesc vizitatorii.

Mulți locuitori din Lima vin la Huacachina în weekend pentru a se bucura de soare și a scăpa de haosul vieții de oraş. Este, de asemenea, un popas binecunoscut pentru turiştii care merg în excursii de o zi sau care sunt în trecere spre Parcas, Nazca ori Arequipa.

Huacachina a fost mult timp o destinație populară atât pentru vizitatorii interni, cât și pentru cei internaționali. Se credea că apele oazei au puteri de vindecare și în anii 1960 orașul a devenit o stațiune pentru peruanii înstăriți care au profitat de aceste proprietăți terapeutice, potrivit peruforless.com. Odată "locul de joacă" al elitei Peruului, Huacachina are acum aerul unei foste regine a frumuseții. Restaurantele și hotelurile care acoperă mica lagună sunt compuse din vechea arhitectură colonială spaniolă, care ne aduce în minte o epocă anterioară.

Legenda oazei Huacachina din Peru

În centrul Huacachinei poate fi observată o statuie a unei sirene, care reprezintă o legendă binecunoscută despre originile oazei. O versiune a poveștii spune că o tânără prințesă se plimba în deșert, spălându-și părul, în timp ce se uita la oglinda ei când a văzut un vânător care o privea. Speriată de bărbat, a scăpat oglinda care apoi s-a spart și s-a transformat în lagună. Prințesa s-a aruncat apoi în apă pentru a se ascunde, dar când a apărut mai târziu, a constatat că fusese transformată într-o sirenă și că tunica pe care o lăsase în urmă era acum transformată în dune din jurul lacului. Potrivit legendei, ea poate fi auzită cântând noaptea când este lună plină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Oaza Huacachina: Cum arată paradisul din mijlocul dunelor de nisip