Antena Meniu Search
x

Video Zăpadă de aproape 2 metri la Bâlea Lac. Ninge de ore bune pe Transfăgărășan, risc de avalanșă în Făgăraş, Bucegi şi Parâng

Ninsori abundente la Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă măsoară aproape 2 metri. Salvamontiștii ne avertizează că există risc de avalanșă în masivele Făgăraş, Bucegi şi Parâng.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.12.2021, 19:52

Vezi și

Ninge de ore bune la Bâlea Lac, unde "stratul liniar măsurat este de 175 centimetri", însă troienele depășesc 2 metri. Potrivit specialiștilor, riscul de avalanşe este însemnat în masivele Făgăraş, Bucegi şi Parâng. 

"Pe versanții sudici și sud-estici, îndeosebi în zona crestelor, sunt formate plăci recente de vânt. Pe văi și în locurile adăpostite sunt depozite însemnate, iar troienele pot trece de 2 metri înălţime. Stratul nou depus depăşeşte 50 cm, astfel zăpada depusă în straturi este foarte instabilă", anunță ANM.

Imagini LIVE de la Bâlea Lac:

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sute de turişti petrec Crăciunul pe pârtiile din Bucegi

Sute de turişti petrec Crăciunul la schi, pe pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 din Masivul Bucegi, instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, iar pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt practicabile pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Variantă şi Gondolă.

La Cota 2000 în Masivul Bucegi se schiază în condiţii bune, este soare, iar temperaturile sunt cu puţin peste cea de îngheţ. Sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Varianta, Începători deservită de banda de la Cota 2000 şi Gondolă deservită de babyski Cota 1000. Telegondola care urcă la Cota 2000 a început programul cu publicul la 10:00 şi funcţionează până la 17:00, potrivit News.ro. De altfel, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au ales să petreacă ziua de Crăciun pe pârtie. Conform reprezentanţilor companiei Consiliului Local Sinaia care administrează mijloacele de transport pe cablu, în trei ore de la deschiderea programului, aproximativ o mie de turişti au urcat cu telegondola spre pârtiile de la Cota 2000.

Coduri galben și portocaliu de vreme severă

Meteorologii au emis cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 12.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Alba, Arad, Timiş, Mehedinţi şi Gorj. În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, iar pe arii restrânse în Transilvania şi nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaţilor Orientali şi în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...40 l/mp.

De asemenea, în acelaşi interval va fi cod portocaliu de ploi abundente, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş. În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali vor fi precipitaţii abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 70 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Zăpadă de aproape 2 metri la Bâlea Lac. Ninge de ore bune pe Transfăgărășan, risc de avalanșă în Făgăraş, Bucegi şi Parâng