Antena Meniu Search
x

Oraş "interzis", transformat în paradis turistic în doar 26 de zile de noul guvernator. Hotelurile au acum un grad de ocupare de peste 70%

Un oraș "interzis" din cauza violenței bandelor de traficanți de droguri a renăscut ca o destinație turistică vibrantă în doar 26 de zile, datorită eforturilor guvernatorului Javier Buitron. Esmeraldas era bântuit de bande, cu o rată a criminalității extrem de ridicată.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 10:38

- Shutterstock

În orașul portuar Esmeraldas din Ecuador se aud ritmuri latino și râsete. Drumul principal de pe malul mării este mărginit de marea albastră și nisipul alb al Oceanului Pacific pe de o parte, iar pe de altă parte de baruri și restaurante pline de lume. Hotelurile au un grad de ocupare de peste 70%, iar în cele mai bune restaurante trebuie să stai la coadă pentru o masă.

Orașul Esmeraldas și întregul Ecuador se află în război cu bandele de traficanți de droguri și, deși forțele de securitate câștigă în acest moment, războiul este departe de a se fi încheiat, noterază Sky News.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Esmeraldas era o zonă interzisă

Plajele și străzile erau goale, iar hotelurile aveau un grad de ocupare aproape zero. Restaurantele erau închise, iar barurile erau deschise doar pentru câțiva clienți obișnuiți.

Bandele de traficanți de droguri și șefii lor din cartelurile mexicane au ucis oameni, au aruncat în aer mașini capcană.

Daniel Noboa, președintele Ecuadorului, în vârstă de 36 de ani, a lansat represiunea după ce faimosul gangster Adolfo "Fito" Macias a evadat din închisoarea din Guayaquil.

Președintele Noboa avea nevoie de cineva care să rezolve situația. A sunat un fost șef de poliție pensionat din Esmeraldas, care trăiește acum în Statele Unite. Bărbatul pe care l-a sunat a fost de acord și a luat următorul zbor spre casă, în Ecuador.

Javier Buitron este acum guvernatorul din Esmeraldas. Lucrând alături de poliție și de armată, Buitron este creditat cu reușita redresării întreagii situații în doar 26 de zile, potrivit Mediafax.

Autoritățile dețin acum controlul străzilor. De asemenea, au recâștigat controlul asupra închisorii locale, iar ofițerii și soldații pot intra în cartiere în care nu puteau intra înainte, inclusiv într-o zonă în care bandele se alăturaseră cartelurilor Sinaloa și Jalisco New Generation din Mexic.

Localnicii se declară bucuroși că lucrurile se schimbă

Chiar dacă bandele îl vor mort, guvernatorul se asigură că este prezent și vizibil, zi și noapte - cu o pază permanentă alături de el. Oamenii de aici, din Esmeraldas, îl tratează ca pe un rockstar. El a spus că faptul că vede oamenii atât de fericiți îl face fericit și îl încurajează să continue.

"Trebuie să recăpătăm încrederea oamenilor, trebuie să recuperăm economia și avem nevoie de lucruri bune pentru oameni, de oportunități", a spus el."În fiecare zi muncim, nu avem timp să ne odihnim, trebuie să muncim din greu în fiecare zi, pentru că sunt aici pentru a rezolva problemele".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Travel » Oraş "interzis", transformat în paradis turistic în doar 26 de zile de noul guvernator. Hotelurile au acum un grad de ocupare de peste 70%