Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România unde primeşti gratuităţi şi reduceri la restaurante, cu o singură condiţie. Turiştii nu plătesc nici transportul în comun

Oradea a găsit o modalitate inedită prin care să atragă turiştii. Aceştia pot vizita complet gratuit toate muzeele din oraş, se pot plimba, tot gratuit, cu mijloacele de transport şi au şi reduceri la restaurante şi cafenele. Campania numită "Oradea cu drag", oferă beneficii vizitatorilor care petrec cel puţin 2 nopţi în oraş şi care vin cu multă bună dispoziţie.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 09:37

Vezi și

Oradea, oraşul plin de viaţă şi culoare, surprinde prin arhitectura deosebită. Pentru a beneficia de gratuitate la vizita muzeelor, de transport gratuit pentru 24 de ore, dar şi de reduceri la cafenele şi restaurante, turiştii trebuie să îndeplinească două condiţii.

Alexandru Chira, director general Visit Oradea: Trebuie să fie cazaţi 2 nopţi consecutive la una dintre unităţile de cazare din Oradea, iar cei de la recepţie sau de la agenţia de turism trebuie doar să îi înregistreze în platforma online. 

Campania a început în anul 2020

Atunci, mai puţin de 1000 de vizitatori au beneficiat de aceasta. Anul trecut însă, aproape 4500 de turişti s-au bucurat de atracţiile oraşului, gratuit. 

Pe acelaşi subiect

Turist: Am spus să stau 2 nopţi pentru că am aflat şi de reducere.

Turistă din Ungaria: Sunt din Ungaria. Avem foarte multe beneficii, dacă stăm două nopţi, gratuităţi, la restaurante discounturi. 

Turiştii se pot bucura gratuit de 89 de obiective în stilul Art Nouveau, printre care şi Casa Darvas – singurul muzeu Art Nouveau din țara, dar și la Muzeul francmasoneriei, unic în România. Pentru aceasta, procedura este una foarte simplă. 

Ce presupune procedura

Acestea sunt datele: nume, prenume turist, telefon, localitate de domiciliu, scopul călătoriei să fie turism şi data de check in şi data de check out. Se adaugă şi după adăugare, ei primesc un cod QR. 

Pe baza codului, turiştii intră gratuit la muzee şi case memoriale. Pentru transportul public gratuit, trebuie ca aceştia să trimită un mesaj cu codul, pe un număr de whatsapp sau pe e-mail. Campania "Oradea cu drag" se află la a 5a ediţie şi rămâne activă până la sfârșitul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Oraşul din România unde primeşti gratuităţi şi reduceri la restaurante, cu o singură condiţie. Turiştii nu plătesc nici transportul în comun