Antena Meniu Search
x

(P) Dacă vă doriți o mașină sigură, atunci alegeți un set corespunzător de anvelope iarnă!

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 10:50

Anvelope de iarnă pentru autoturisme
Anvelope de iarnă pentru autoturisme

Iarna, fie pentru cumpărături, fie pentru a merge la job, fie pentru o plimbare, deplasările parcă se realizează mai greu. Tocmai de aceea, mașina este mijlocul la care apelăm cel mai des pentru a realiza drumurile necesare și pentru a călători.

În acest caz, trebuie să-i acordam mașinii o mai mare atenție, deoarece aceasta trebuie să ne transporte în deplină siguranță, indiferent că discutăm despre asfalt uscat, umed, cu gheață sau cu zăpadă.

În momentul în care iarna își intra în drepturi, unui autoturism echipat eficient nu trebuie să-i lipsească din dotare următoarele: lanțurile antiderapante, lopata pentru zăpadă, antigel, lichid de parbriz specific temperaturilor de iarnă, însă elementele cele mai importante sunt reprezentate de acele anvelope iarna de calitate.

Cu o varietate atât de mare pe piața auto, cu siguranță veți achiziționa o pereche de anvelope de iarnă la prețuri accesibile, cu condiția de a apela la produsele și serviciile unui magazin serios și de încredere.

Pe acelaşi subiect

Anvelopele sunt de trei tipuri:

  • anvelope de vară
  • anvelope de iarnă
  • anvelope all season

Fiecare dintre aceste trei tipuri de anvelope în parte, are un rol bine definit. Importanța anvelopelor de iarnă se simte în special atunci când carosabilul este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei. Dacă am circula cu o mașină care ar fi echipată cu anvelope de vară, cu siguranță riscul producerii unui accident ar crește extrem de mult. În schimb, anvelopele de iarnă reduc considerabil această probabilitate, datorită faptului că sunt realizate dintr-un alt fel de material.

Anvelopele de iarnă sunt realizate dintr-un material mult mai moale decât cel utilizat în cazul anvelopelor de vară. Anvelopele de iarnă trebuie să aibă o aderență cât mai bună la carosabil, în condițiile în care gheața și zăpada fac frânarea extrem de dificilă. Astfel, dacă acestea sunt confecționate dintr-un material mai moale în comparație cu anvelopele de vară, vor putea asigura o aderență mult mai bună pe suprafețele alunecoase. În schimb, anvelopele de vară sunt făcute dintr-un material ceva mai dur și mai rezistent, în așa fel încât acestea să facă față temperaturilor extrem de ridicate de pe perioada verii. 

Este recomandată montarea anvelopelor de iarnă atunci când temperaturile scand sub pragul de 7 grade Celsius, datorita faptului că atunci condițiile că poleiul, gheața și ninsoarea, să își facă apariția, sunt favorabile. De regulă anvelopele de iarnă sunt însemnate cu marcaje precum M+S, precum și cu semnul unui fulg.

Anvelopele all season reprezintă mai degrabă un compromis care vin cu un preț avantajos. Acestea se pot utiliza pe timpul iernii, însă, nu vor fi niciodată la fel de eficiente precum un set de anvelope dedicate pentru sezonul rece, cum nu vor fi niciodată la fel de eficiente nici vara precum un set de anvelope fabricat special pentru sezonul cald. Dacă știți că utilizați mașină mult prea puțini kilometrii, în oraș și pentru scurte deplasări, atunci anvelopele all season sunt potrivite. Însă, dacă mergeți mult cu mașina, zeci de km pe zi, în afara orașului și în toate condițiile meteo, atunci este absolut necesară achiziționarea unui set de anvelope de iarnă de cea mai bună calitate pentru sezonul rece, astfel încât să puteți beneficia de toată siguranța necesară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » (P) Dacă vă doriți o mașină sigură, atunci alegeți un set corespunzător de anvelope iarnă!