Antena Meniu Search
x

Video Plaja de poveste din România care întâmpină turiştii cu un concept inedit. În plin sezon, cazarea costă 30 de lei

Se apropie weekendul, avem vreme caniculară, iar toate acestea la pachet ne fac să ne gândim la o escapadă la mare. Pentru a evita aglomeraţia, dar şi preţurile extrem de mari din staţiunile consacrate, există şi o altfel de vacanţă, la cort sau la rulotă, pe o plajă sălbatică. De exemplu la Corbu, una dintre puţinele plaje virgine din Europa.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.07.2022, 10:29

Vezi și

"Întotdeauna este mai bine la mare. Briza este cea salvatoare. Meteorologii spun că la acest sfârşit de săptămână vom avea valori între 29 şi 31 de grade Celsius, iar cei care vor să se răcorească pot face lucrul acesta cu o baie în mare. Apa este perfectă, are 24-25 de grade Celsius. Românii care vor să scape de caniculă pot veni la mare: tarifele la hoteluri pornesc de la 250 de lei pe noapte şi ajung la 500-600 de lei, în funcţie de hotel sau staţiune. Dacă vreţi să staţi cu rulota sau cortul, puteţi face asta la Corbu, unde sunt zone special amenajate pentru aşa ceva. Costă 30 de lei pe zi. Plaja de la Corbu are un aer sălbatic, iar pentru asta e în topul turiştilor, care se bucură din plin de linişte. Nu sunt şezlonguri, nici beach baruri, doar tihnă", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Citește și: Cele mai frumoase plaje din Grecia. Locuri de vis, aproape de Romania

Cât costă o vacanţă cu cortul, pe plaja Corbu

Linişte, aer curat şi cel mai frumos răsărit de soare. Aşa te întâmpină plaja de la Corbu, un loc din ce în ce mai apreciat de turişti, atât români, cât şi străini. Cei care aleg să petreacă aici mai multe zile pot veni cu cortul, cu rulota sau se pot caza în singurul camping tematic de pe litoral. Vorbim despre un concept cu totul inedit, în stil amerindian. 12 corturi, amplasate la doar 130 de metri de mare îi aşteaptă pe turiştii care doresc să se bucure de natură, dar şi de confort. 

Pe acelaşi subiect

"Avem Pielile Roşii, Focul viu, Valurile mării, Apă dulce, Pădurea Neagră, Săgeată Iute", a explicat Claudia Dumitru, adminsitrator camping. "Fiecare are o tematică specială, inspirată din cultura amerindiană. O mică terasă în faţă, grup sanitar, duş, venilator, un frigider", arată Ionuț Bulgaru, administrator camping. "Îmi place. Sunt înâcântată. Pentru început, sunt înântată", mărturiseşte o turistă. "Şi chiar o să mai venim. Vă spun sincer"

Cei care aleg să-şi petreacă vacanţa aici plătesc 390 lei pe noapte în timpul săptămânii și 490 lei în timpul weekendului. Sunt însă şi turişti care preferă să economisească, aşa că vin cu propriul cort sau ... cu rulota. Este şi cazul unei familii din Brăila care va sta aici până în septembrie. "În rulotă avem televizor, tot aşa un pat mare acolo, bucătăria, baie ... De toate", spune turistul.

Spre deosebire de alte plaje de pe litoralul românesc, limba de nisip de la Corbu îşi păstrează aerul sălbatic. Aici nu sunt beach baruri şi nici şezlonguri, iar oamenii se bucură de mare în linişte. Plaja de la Corbu face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, împreună cu plaja de la Vadu şi cea de la Midia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Plaja de poveste din România care întâmpină turiştii cu un concept inedit. În plin sezon, cazarea costă 30 de lei