Antena Meniu Search
x

Video Prima săptămână în care staţiunea Mamaia este iar plină. Cât au ajuns să coste parcarea şi şezlongurile după revolta turiştilor

Weekendul acesta, toate drumurile duc la mare. Chiar şi în Mamaia. Pentru prima dată în acest sezon staţiunea este plină. Şi asta pentru că preţurile au intrat la apă, de la şezlonguri şi parcare, până la cazare. 

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 21:10

Vezi și

După o vară în care a stat mai mult singură, Mamaia şi-a regăsit din nou turiştii. Staţiunea arată din nou ca în vremurile bune: om lângă om pe plajă şi în mare. O posibilă explicaţie: cei care au afaceri în zonă au mai tăiat din preţuri. Până şi parcarea costă mai puţin: de la 96 de lei pe zi, la 38. "După ce s-a redus şi parcarea, parcă a crescut cu 20% numărul turiştilor şi ne bucurăm", spune Răzvan Chițan, administrator plajă. 

Preţurile în staţiunea Mamaia, după revolta turiştilor

Pentru unii, parcarea tot prea scumpă e. Mai mulţi şoferi au încercat să fenteze regulile şi și-au demontat plăcuțele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea. Dar n-au scăpat: au fost identificați și amendați. Şi hotelierii şi au mai ajustat preţurile şi înceacă să atragă turiştii cu oferte speciale. "În perioada aceasta, la hotelul nostru care este situat în centrul Mamaia, preţul camerei începe de la 350 de lei pe noapte, cu parcare gratuită, precum şi şezlongurile la plajă privată. Avem şi ofertă, 5 + 1 gratis. La 5 nopţi de cazare, primesc o noapte gratuită", arată Ana Caraiani, manager hotel 3 stele.

La un hotel de 4 stele, o noapte de cazare costă 400 de lei în sudul staţiunii şi 800 de lei în partea de nord. Pentru condiţii de lux, la 5 stele, preţurile depăşesc 1.500 de lei pe zi. "La hotelul nostru de 4 stele din Mamaia avem o oferta de două nopți ce include cazare cu mic dejun și, gratuit, la alegere, între prânz sau cină. Acum, hotelul este ocupat în proporţie de 95%", spune Elena Drăghici, manager hotel 4 stele. "Mergem la apartament de trei camere, 5 zile, 2.000 de lei. Deci 100 şi un pic de lei de persoană", povesteşte un turist. "2.000 de lei. Acceptabil. Cu pat suplimentar, că avem un nepoţel", zice un altul.

Pe acelaşi subiect

Cât costă un şezlong în nordul litoralului românesc

Şi preţurile la şezlonguri au mai scăzut: 35 de lei. Iar multe hoteluri le oferă chiar gratuit clienţilor. "Toată lumea stă gratis la cearşaf. Şezlongul, într-adevăr este 35 de lei", a precizat Răzvan Chițan, administrator plajă. "Am ales Mamaia pentru că este cea mai aproape de autostradă. Am venit aşa, o fugă pentru plăcerea de a veni la mare, la apă, la soare", mărturiseşte un turist. Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la mare. 

Preţuri cazare Mamaia

  • Cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia: 350 lei/noapte
  • Cazare la un hotel de 4 stele din Mamaia: 400-800 lei/noapte
  • Cazare la un hotel de 5 stele din Mamaia: 1.500-5.000 lei/noapte

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Prima săptămână în care staţiunea Mamaia este iar plină. Cât au ajuns să coste parcarea şi şezlongurile după revolta turiştilor