Antena Meniu Search
x

Video Priveliştea unică, din România, care îi lasă pe turişti fără cuvinte. Au urcat până aici cu maşini de sute de cai putere

Bucovina e una dintre cele mai căutate destinaţii în această perioadă. De la preparatele culinare tradiționale din zonă, distracție în vârf de munte şi până la peisajele de poveste, plaiurile bucovinene oferă turiştilor ocazia să participe la o mulţime de activităţi noi şi să aibă parte de experiențe unice. 

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 08:47

Vezi și

Răsfățul culinar și activitățile organizate în natură sunt doar câteva motive pentru care turiștii pot alege Bucovina că destinație de vacanță. "Avem pentru oaspeţi o turtă a casei, care e pregătită cu multă dragoste. E umplută cu carne de purcel şi de vită. Avem ingrediente naturale pe care le procesăm. Suntem 95% producători, din fermele proprii şi începând de la oaie, viţel, purcel, brânzeturile pe care le pregătim, hribi de casă, afine", spune Niculina Lostun, gazdă.

Vacanţă de vis în Bucovina

"Avem traseuri cu ATV, care se pot închiria, trăsura. Sania e atracția oaspeților, trasă de cai, prin pădure, cu o palincă și un vin fiert. Avem săniuțe pe care le punem la dispoziție copiilor, pentru a se bucura și adulții cu ei de copilăria demult apusă. În Bucovina o regăsim", adaugă Laurențiu Lostun, gazdă. Expediția montană cu mașini de sute de cai putere este o experiență ce merită încercată. "Suntem la 1.320 de metri (n.r. altitudine), pe vârful Bârnărel. În jur se văd toti munţii, e o privelişte unicată", arată Alin Mujdei, organizator expediție montană. 

Şi după atâta efort, o masă copioasă e exact ce trebuie. "Tocăniţă de berbecuţ cu jântuit. Câte două, trei ore ar trebui să îl ţinem la foc mic. Ingrediente: legume - din toate, aşa, câte puţin. Facem un balmoş cu mămăliguţă, cartofi la jar, copţi cu brânză de burduf", spune Lică, bucătar.

Cei mai mulți hotelieri din Bucovina au păstrat preţurile pachetelor turistice la nivelul celor de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Priveliştea unică, din România, care îi lasă pe turişti fără cuvinte. Au urcat până aici cu maşini de sute de cai putere