Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unei turiste străine care vede pentru prima dată Transalpina de Apuseni: "Este superb"

Transalpina de Apuseni sau oficial Transapuseana îşi va deschide al doilea tronson în curând. Şerpuită pe creste de munte, şoseaua face concurenţă celor mai frumoase drumuri de la noi din ţară, cunoscute şi peste hotare. Este şi cel mai scump drum judeţean, valoarea lui ajungând la sute de milioane lei, dar atât turiştii, cât şi localnicii sau administratorii de cazări spun că merită fiecare bănuţ. 

de Redactia Observator

la 06.07.2024 , 14:33

Transapuseana, cel mai frumos drum din Alba, care leagă autostrada Sebeș-Turda, de Abrud și Apuseni, este înconjurat de peisaje nemaivăzute, prin care întrezăreşti ici colo câte o casă tradițională părăsită, cu acoperiş de paie şi meșterită din lemn după metode străvechi. Turiştii sunt fascinaţi de ceea ce văd cu ochii lor.

"Prima dată în România şi chiar este superb. Îmi place, natura este atât de grozavă, am întâlnit oameni foarte drăguţi şi am avut o mulţime de conversaţii plăcute aici, iar mâncarea este foarte bună", ne mărturiseşte o turistă străină.

Avantaje pentru locuitorii din zonă

Vezi și

Pensiunile au remarcat şi ele potenţialul mare al zonei şi mai ales al drumului care şerpuieşte printre peisajele de basm, iar acum îşi aşteaptă oaspeţii. Pe lângă cadrele de vis, drumul judeţean vine şi cu alte avantaje pentru locuitorii comunelor din zonă.

"Datorită acestui drum pe care îl aşteptăm de mulţi ani. A crescut enorm de mult preţul la teren. Oamenii pot să îşi vândă o bucată de teren de acuma. A început să se construiască foarte mult", spune Vasile Raica, primar Râmeţ.

Al doilea tronson urmează să fie deschis în această vară

"Nici nu ne-am închipuit. E ceva, o minune că s-a făcut şi e foarte, foarte avantajos pentru noi", adaugă un localnic. 

Al doilea tronson urmează să fie deschis în această vară. Autoritățile spun că în august ar trebui să fie recepționate lucrările.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Travel » Reacţia unei turiste străine care vede pentru prima dată Transalpina de Apuseni: "Este superb"