Antena Meniu Search
x

Video Cel mai scump drum judeţean din România este aproape gata. Traseul are 78 de km şi concurează la frumuseţe cu Transalpina şi Transfăgărăşan 

Avem însă şi opţiunea maşinii, plus destinaţii absolut superbe de descoperit, mai aproape de casă. În acest context, ne bucurăm să vă anunţăm că locuri din vestul ţării, în care ajungeam greu, pe şosele pline cu gropi, vor fi mai uşor de vizitat, datorită celui mai scump drum judeţean din România, la care se lucrează de zor! Transapuseana promite să rivalizeze, ca frumuseţe, cu Transfăgărăşan sau cu Transalpina. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 18:12

Vezi și

Transapuseana - sau Transalpina de Apuseni aşa cum mai este cunoscută - va fi un spectacol, cu pante abrupte şi privelişti greu de uitat. Drumul porneşte din inima Transilvaniei, din Aiud, şi îi va purta pe şoferi de-a lungul Munţilor Apuseni, până în Abrud. Pe primul lot se poate circula deja de la finalul anului trecut. 

Când se vor finaliza lucrările pe Transapuseana

Marius Hategan - vicepreşedinte Consiliul Judeţean Alba: Sunt 78 de kilometri de drum judeţean. Lotul 1 are 43 de kilometri. Lotul 2, 35 de kilometri... Avem de executat nu mai puţin de 13 poduri pe lotul 2, la lotul 1 am avut de executat 3, deja finalizate. 

În ciuda provocărilor de pe traseu, şoseaua ar trebui să fie gata anul acesta, în vară, promit autorităţile. Transapuseana va scoate la lumină sate şi cătune aproape izolate. 

Pe acelaşi subiect

Iar oamenii locului profită de noua investiţie, ca să... investească şi ei: tot mai multe cabane şi pensiuni au apărut de-o parte şi de a alta a drumului, care îi duce pe turişti şi prin Ţara Moţilor, la peste 1.400 de metri altitudine.

Marius Hategan - vicepreşedinte Consiliul Judeţean Alba: Valoarea terenurilor a explodat, nu doar că s a dublat, s a triplat, sunt terenuri care acum costă foarte mult şi au început să se construiască şi foarte multe case de vacanţă şi pensiuni. Noi credem că acest drum va revitaliza zona. 

Drumul judeţean este cel mai scump din România: a costat peste 73 de milioane de euro, iar banii au venit în mare parte din fonduri europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cel mai scump drum judeţean din România este aproape gata. Traseul are 78 de km şi concurează la frumuseţe cu Transalpina şi Transfăgărăşan