Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Un oraș din România se află pe listă

În apropierea Crăciunului, pieţele medievale și baroc ale Europei încep deja să strălucească. Este greu să nu fiţi seduşi de magia spectacolelor, de tarabele pline cu delicatese locale sau obiecte ale micilor artizani, patinoare şi spectacole live. Găsiţi mai jos topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. 

de Larisa Andreescu

la 03.10.2024 , 13:14

1. Koln, Germania 

Perioada: 18 noiembrie - 23 decembrie 2024

Preferată ca destinaţie în perioadele de sărbătoare, Koln are mai multe târguri de Crăciun, dintre care cea mai mare se află în centrul orașului, lângă catedrală. Markt der Engel oferă unele dintre cele mai magice momente, cu sute de lumini sclipitoare suspendate, stelele și îngeri care plutesc între frontoane decorate festiv. Nikolausdorf (satul Sf. Nicolae) este destinat tinerilor și spune povestea adevăratului Sf. Nick, cu Poarta Hahnen din secolul al XIII-lea care se profilează maiestuos în fundal. Există chiar și piețe dedicate gnomilor mitici și istoriei maritime. Dacă vă place ceva mai tradițional, puneți-vă patinele și mergeți la patinoarul realizat în aer liber de la Heinzels Winter Fairytale în Heumarkt, care se desfășoară în perioada 25 noiembrie - 5 ianuarie (închis pe 24 și 25 decembrie).

Articolul continuă după reclamă

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

Pe acelaşi subiect

2. Salzburg, Austria

Perioada: 21 noiembrie 2024 până la 1 ianuarie 2025

Ideal pentru colinde de Crăciun și tradiții străvechi, orășelul pitoresc al lui Mozart și al filmului Sunetul Muzicii strălucește în perioada Crăciunului, cu interpretări presărate cu zăpadă ale colindului Noapte de vis (colindul a fost scris și cântat pentru prima dată în acest oraş) și tarabe de care arată aproape la fel ca în secolul al XV-lea. Aici, accentul se pune pe calitate, nu pe cantitate, așa că așteaptă-te la șosete tricotate manual pentru cadourile din Ziua de Crăciun. Pentru un strop maxim de veselie de Crăciun, participă la concertele zilnice gratuite de la ora 17:00 din fața catedralei sau cântă colinde la sesiunile de cântat din fiecare marți (18:00-20:00).

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

3. Berlin, Germania 

Perioada: 24 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2025 (datele variază pentru diferite piețe).

Ideal pentru cadouri de Crăciun la modă și săniuș. Pentru o abordare modernă a tradiției, Berlinul are tot ce-ți trebuie. Centrul orașului este împodobit cu peste 80 de piețe de Crăciun (există chiar și una specială pentru câini), așa că nu încerca să le vizitezi pe toate. Dacă cauți ceva de amploare, piața din Spandau este cea mai mare. Pentru peisaj, Weihnachtszauber, în magnificul Gendarmenmarkt, este cea mai frumoasă, oferind o mulțime de obiecte de artizanat. Încinge atmosfera la Winter World, în Potsdamer Platz — mai puțin despre cumpărături și mai mult despre sporturile de iarnă, cu săniuș, curling și patinaj pe gheață, unde sunt disponibile lecții gratuite pentru copii. De preferat să-l vizitaţi la ora 10:00, când e cel mai liniștit.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

4. Budapesta, Ungaria 

Perioada: 17 noiembrie 2024 – 1 ianuarie 2025

Ideal pentru patinoare și lumini de Crăciun. Budapesta dă startul atmosferei de Crăciun la mijlocul lunii noiembrie, aducând în prim-plan două târguri de Crăciun remarcabile: Piața Vorosmarty și Bazilica. Piața Vorosmarty se află chiar în inima orașului și este cea mai veche piață de Crăciun din Budapesta. Aici vei găsi multe standuri cu mâncare, magazine de artizanat și concerte gratuite. Piața de la Bazilică are toate acestea, dar cu un avantaj suplimentar: proiecții laser de Crăciun pe fațada Bazilicii și un patinoar care înconjoară un brad de Crăciun uriaş.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock / Profimedia

5. Praga, Cehia

Perioada: 30 noiembrie 2024 – 6 ianuarie 2025

Ideală pentru concerte în aer liber, Praga, cu farmecul său de carte poștală, este perfectă pentru sezonul festiv. Adoptă obiceiurile locale și schimbă-ți cana de vin fiert cu un pahar de grog — rom, apă, lămâie și zahăr. Decorul este magnific: pe o parte se află turnurile gemene din secolul al XIV-lea ale Bisericii Maicii Domnului din fața Tynului, iar pe cealaltă faimosul ceas astronomic din secolul al XV-lea. Veţi găsi o mulțime de tarabe pentru cadouri pentru cei dragi, inclusiv globuri de sticlă suflate manual, decorate cu un strat fin de gheață. Însă mâncarea vă va face să rămâneţi: cârnați calzi și suculenți direct de pe grătar, clătite proaspete, lipie cu usturoi și brânză, toate acompaniate de un pahar de svarak, varianta locală a vinului fiert, cu arome citrice. Mirosul de scorțișoară învăluie întreaga piață. Dacă aveţi copii, duceţi-i în Piața Orașului Vechi, unde veţi găsi oi, capre și un măgar așteptând răbdători atenția turiștilor curioși.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock / Profimedia

6. Strasbourg, Franța

Perioada: 27 noiembrie – 27 decembrie 2024

Ideală pentru peisaje de poveste și dulciuri tradiţionale, "Capitala Crăciunului" din Franța arată ca o scenă vie şi plină de culoare în această perioadă a anului. Veţi găsi 300 de tarabe tradiționale care preiau piețele centrale ale orașului, oferind decorațiuni de Crăciun din lemn, pictate manual, perfecte pentru cadourile din Ziua de Crăciun. Cautaţi Piața Micilor Producători din Alsacia pentru cârnați și kugelhopf, un cozonac brioșat cu migdale și fructe.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock / Profimedia

7. Gothenburg, Suedia

Perioada: Date selectate între 16 noiembrie și 31 decembrie 2024

Ideal pentru atmosfera veselă și căni de glögg. Liseberg, unul dintre cele mai mari și populare parcuri de distracții din Suedia, se transformă într-o piață de Crăciun în aer liber, elegantă — fără roți de bâlci vechi, brazi de plastic sau elfi costumaţi caraghios. Intraţi pe bază de bilet, dar puteţi rămâne până târziu (este deschis între 15:00 și 22:00 în majoritatea zilelor), savurând ren afumat și glögg (vin fiert scandinav). Bucuraţi-vă de divertismentul gratuit pentru copii şi vizitaţi-l pe Moș Crăciun în atelierul său din lemn. 

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock / Profimedia

8. Bratislava, Slovacia

Perioada: 23 noiembrie – 23 decembrie 2024

Ideal pentru jucării din lemn și delicii culinare, Crăciunul în capitala Slovaciei reprezintă un răgaz de bucurie copilărească. Luminile de Crăciun sunt agățate de copaci, în timp ce tarabele din piață vând jucării tradiționale din lemn și frumoase decorațiuni. Printre delicatesele culinare se numără clătite, cârnați și prăjituri.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

9. Boemia, Republica Cehă

Perioada: 22 noiembrie 2024 – 6 ianuarie 2025 și 1 decembrie 2024 – 1 ianuarie 2025

Căutaţi decorațiuni de Crăciun și lumini de sărbătoare dincolo de Praga? Îndreptaţi-vă spre orașele din sudul Boemiei, Ceske Budejovice și Cesky Krumlov, unde veţi găsi două dintre cele mai boeme târguri de Crăciun din Europa, ideale pentru arhitectura frumoasă. Piața centrală din Ceske Budejovice, cu amestecul său de arhitectură gotică și clasică, este plină de tarabe care vând jucării din lemn, decorațiuni de Crăciun și pahare cu vin fiert condimentat. Cesky Krumlov pare desprins dintr-un film Disney, cu arhitectura sa baroc frumos păstrată, situată sub un castel romantic. Tarabele sunt amplasate în piața primăriei, unde luminițele și decorațiunile strălucesc, iar mirosul de fursecuri proaspăt coapte și cârnați la grătar plutește în aer.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

10. Viena, Austria

Perioada: 16 noiembrie 2024 – 4 ianuarie 2025 (majoritatea piețelor se închid pe 26 decembrie)

Ideală pentru patinoare și jucării tradiționale, Viena strălucește sub luminițe de poveste. Străzile înzăpezite se scaldă în lumina palatelor grandioase, iar țurțurii atârnă de clădirile habsburgice impunătoare. Piețele de Crăciun, împrăștiate pe străzile înguste ale orașului, oferă jucării tradiționale din lemn și produse artizanale. Bucuraţi-vă de vin fiert, castane coapte și covrigi proaspeți.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

11. Copenhaga, Danemarca

Perioada: Tivoli Gardens, 15 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 (alte piețe variază)

Cel mai bun pentru plimbări cu roata panoramică și hygge, târgul din Copenhaga pulsează de bucurie festivă, pe măsură ce brazii de Crăciun, decorațiunile și luminițele adaugă o pătură de culoare sezonieră, alături de standuri care vând jucării din lemn, ceramică, decorațiuni și tricotaje. Centrul orașului găzduiește mai multe piețe, dar târgul de Crăciun de la Grădinile Tivoli este inima oraşului (deși unii spun că Nyhavn este vedeta Crăciunului). O roată panoramică se învârte în întunericul serii, iar luminițele de poveste sunt aruncate pe copacii fără frunze, în timp ce un patinoar atrage aventurierii. Turiştii se bucură şi de aroma caldă a migdalelor caramelizate și de parfumul vinului fiert infuzat cu scorțișoară (cunoscut local sub numele de glogg).

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

12. Tallinn, Estonia

Perioada: 21 noiembrie 2024 – 26 decembrie 2025

Considerat unul dintre cele mai bune târguri de Crăciun din Europa, Tallinn este o experiență impresionantă, situată în inima frumosului oraș medieval, unde acoperișurile și pavelele sunt acoperite cu zăpadă. În timpul iernii, Piața Primăriei este plină — nu doar cu standuri de lemn care vând coroane făcute manual, artizanat local, dulciuri, miere și covoare din blană de oaie, ci și cu fanfare, sunet de clopote și trupe de dans nesfârșite. Sosind la grotă pe o sanie autentică trasă de reni, Moș Crăciun este acolo pentru a-i întâmpina pe copii la festivități înainte ca aceștia să se distreze la carusel. Cel mai mare brad de Crăciun din Estonia este amplasat în fața primăriei în fiecare an din 1441, făcându-l unul dintre primele braduri expuse în Europa.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

13. Bruxelles, Belgia

Perioada: 29 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025

Cel mai bun pentru un Crăciun gourmet, târgul Winter Wonders din Bruxelles se desfășoară pe Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine și Marché aux Poissons, cu patinoare, muzică etereală și spectacole de lumini, un brad de Crăciun uriaș și o porțiune de peste un kilometru plină de peste 200 de cabane din lemn acoperite de zăpadă, care servesc waffles calde, vin fiert și bere și ciocolată belgiană.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

14. Basel, Elveția

Perioada: 28 noiembrie – 23 decembrie 2024

Târgul de Crăciun din Basel este cel mai mare și cel mai frumos din Elveția, având 160 de standuri decorate cu meticulozitate, care vând o gamă variată de minuni culinare, de la cârnați și Basel Lackerli (o variantă locală de turtă dulce) până la punch fierbinte, fondue festiv și raclette pentru a înfrunta frigul iernii. Este împărțit în două secțiuni diferite la Barfusserplatz și Munsterplatz. Prima este potrivită pentru cadouri de Crăciun şi spectacole de muzică, în timp ce pădurea de basm de la Munsterplatz este plină de activități festive pentru copii, de la ateliere de făcut globuri la decorarea turtelor dulci.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

15. Edinburgh, Scoția

Perioada: 18 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 (date neconfirmate)

Fără îndoială una dintre cele mai frumoase orașe de pe planetă, Edinburgh strălucește în lunile de iarnă, pe măsură ce târgurile de Crăciun și sărbătorile Hogmanay se unesc. Veţi găsi grota lui Moș Crăciun, un patinoar mare, atracții festive, cum ar fi Star Flyer, care are 60 de metri înălțime; un atelier de elfi ascuns în Labirintul Copacului de Crăciun; standuri care vând jucării din lemn, cadouri tematice și Irn Bru fiert; proiecții speciale, reprezentații și opere de artă care pun în valoare talentul local. Plimbaţi-vă sub luminițele de poveste de pe George Street și opriţi-vă la Galeria Națională a Scoției pentru peisaje mirifice. După lăsarea întunericului, mergeţi la Grădina Botanică Regală pentru a savura cidru condimentat. Dacă mergeţi doar o dată, asiguraţi-vă că vizitaţi la sfârșitul lunii decembrie pentru petrecerea de stradă Hogmanay și spectaculosul foc de artificii de pe 31 decembrie. Nu rataţi nici ceilidh-ul și concertul din Grădinile Princes Street în noaptea de Anul Nou.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

16. Gdansk, Polonia

Perioada: 22 noiembrie - 23 decembrie 2024 (neconfirmat)

În centrul istoric al orașului, târgul de Crăciun din Gdansk este un tărâm magic de iarnă, plin de romantism la fiecare colț — există chiar un loc special amenajat pentru îndrăgostiți, unde se pot săruta sub vâsc, sperând la o viață lungă împreună. Așteaptaţi-vă să vedeţi parade de elfi, un moose vorbitor, Reginele Zăpezii și colindători, și bucuraţi-vă de o plimbare cu caruselul ornat festiv. Puteţi cumpăra bijuterii originale din ceramică și haine reciclate, cum ar fi căciuli și tricotaje, sau savura o varietate largă de delicatese din întreaga lume, inclusiv din bucătăria poloneză tradițională (încercaţi pierogi). Iubitorii de mâncare vor fi tentați de clătitele alsaciene, bougatsa grecească și churros spanioli. Încălziţi-vă şi cu o cană de ciocolată caldă, bere caldă sau vin fiert aromatic.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

17. Metz, Franța

Perioada: 18 noiembrie - 30 decembrie 2024 (neconfirmat)

Nimic nu vă va aduce mai mult în spiritul sărbătorilor decât luminiţele incredibile ale târgului de Crăciun din Metz. Admiraţi arhitectura tradiţională şi bucuraţi-vă de timp liber la patinoarul în aer liber și daţi o tură în carusel. Plimbaţi-vă prin fermecătorul Sentiers des Lanternes și urmaţi calea elfilor și păpușilor în timpul târgului. 

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

18. Cracovia, Polonia

Perioada: 29 noiembrie 2024 - 1 ianuarie 2025 (neconfirmat)

În fosta capitală a Poloniei, Cracovia, puteţi "patina" pe o piață acoperită de zăpadă, savura vin fiert și turtă dulce, și experimenta momente sublime în galerii liniștite și biserici iluminate cu sute de lumânări. Începeţi călătoria de pe Rynek Glowny, cea mai mare piață medievală din Europa, inhalând aromele de kielbasa (cârnați) sizzle de la standurile de Crăciun. Dominând totul este impozanta Sukiennice sau Hallul de Textile. În interior, lămpile ornate coboară precum ancore art nouveau din plafoanele bolţite. La standurile strălucitoare, veţi găsi decorațiuni de Crăciun din lemn.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

19. Esslingen, Germania

Perioada: 26 noiembrie - 22 decembrie 2024

La doar 25 de minute cu mașina de aeroportul din Stuttgart, Esslingen este un frumos oraș medieval cu piețe fermecătoare. Veţi vedea localnici în costume tradiţionale, o arhitectură extraordinară şi decoraţiuni superbe în perioada de Crăciun. Colindele se aud la tot pasul, iar tarabele cu obiecte artizanale nu vă vor lăsa să plecaţi cu mâna goală. Este mic și ușor de parcurs pe jos, cu restaurante excelente și viață de noapte.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

20. Nurnberg, Germania

Perioada: 29 noiembrie - 24 decembrie 2024

Când vine vorba de sustenabilitate, acest târg german popular este fără cusur. Toți comercianții de vin fiert folosesc un sistem de cupe reutilizabile care economisește energie și evită un număr mare de recipiente de unică folosință. Târgul este de asemenea alimentat cu energie regenerabilă de la centrale hidroelectrice și centrale fotovoltaice regionale. La sosire, veţi fi întâmpinaţi de „Christkind”, care proclamă: „Oamenii și femeile care cândva erau copii, fiți din nou astăzi copii, fericiți ca aceștia să fiți”. Și are dreptate — este imposibil să nu simțiţi o bucurie de copil la vederea decorațiunilor de Crăciun strălucitoare, a îngerilor, a sculpturilor din lemn și a stelelor colorate agăţate din loc în loc. Iubitorii de mâncare nu vor fi dezamăgiți nici ei, cu aromele cârnaților la grătar, porc crocant și vin fiert care străbat piața.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

21. Sevilla, Spania

Perioada: 1 decembrie 2024 - 5 ianuarie 2025 (neconfirmat)

Cel mai bun pentru o experiență festivă imersivă, Târgul de Crăciun din Sevilla oferă o experiență artistică, culturală și de divertisment pentru a aduce vizitatorii în spiritul festiv. Găsiţi standuri din lemn decorate, expoziții stradale și spectacole, coruri muzicale și o mulțime de dulciuri. Încărcați-vă cu cadouri și suveniruri artistice andaluze — și încălziţi-vă cu o porție de churros.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

22. Saranda, Albania 

Perioada: 6 decembrie 2024 - 2 ianuarie 2025

Pentru prima sa ediție, Târgul de Crăciun din Saranda este cotat printre cele 15 Cele Mai Bune Târguri de Crăciun din Europa. Saranda este un oraș modern, tânăr și dinamic, o destinație perfectă pe tot parcursul anului pentru vacanțe. De Crăciun, promenada orașului se transformă într-un minunat peisaj de iarnă. Cu decorațiuni strălucitoare, un brad de Crăciun, patinoar, carusel, 20 de căsuțe din lemn și scene pentru DJ și evenimente, oferă o atmosferă festivă. Vizitatorii pot savura delicatesele locale, meșteșuguri artizanale, alături de un program bogat de concerte și o paradă cu Moș Crăciun și elfi.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Profimedia

23. Zagreb, Croaţia 

Perioada: 30 noiembrie 2024 - 7 ianuarie 2025

Capitala Croației găzduiește unele dintre cele mai vesele piețe de Crăciun, cu peste 25 de târguri în oraș. În Zagreb, accentul este pus ferm pe mâncare și băutură — deși veţi găsi și standuri de artizanat, precum și un patinoar imens în aer liber. Începeţi prin a vizita piețele care umplu cele trei parcuri înainte de a vă alătura distracției din jurul principalei piețe Ban Jelacic. Veţi trece pe lângă mai multe standuri în drumul dvs către orașul medieval, gustând în același timp cârnați picanți, sarma (sarmale) și gogoși festive acoperite cu ciocolată numite fritule, stropite cu pălincă și vinuri locale.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

23. Bruges, Belgia

Perioada: 22 noiembrie 2024 - 5 ianuarie 2025

Cel mai bun pentru romantism, Bruges este frumos pe tot parcursul anului, dar în timpul anualului Winter Glow, orașul flamand își amplifică farmecul. Cele două târguri de Crăciun din centru — unul în piața principală Markt, celălalt în Simon Stevinplein — strălucesc datorită decoraţiunilor de Crăciun și standurilor de mâncare și băutură, iar patinoarul romantic în aer liber este împodobit cu lumini sclipitoare.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

24. Merano, Italia

Date: 29 noiembrie 2024 - 6 ianuarie 2025

În Alpii din nordul Italiei, cu un aspect mai austriac decât italian, se află frumosul oraș-stațiune Merano, ale cărui cabane strălucitoare de Crăciun se aliniază de-a lungul râului Passirio. Cu munți acoperiți de zăpadă în fundal, puteţi găsi tarabe cu meșteșuguri de casă, cadouri, jucării și accesorii, acompaniate de un fundal festiv cu coruri și trupe. Alăturaţi-vă paseggiata zilnică plimbându-vă pe lângă râu, încălzindu-vă cu vin fiert și prăjituri din Sudtirol și strudel de mere.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

25. Innsbruck, Austria

Date: 15 noiembrie 2024 - 6 ianuarie 2025

Cel mai bun pentru schi și shopping, Innsbruck este unul dintre puținele orașe mari care opţiunea de a schia la îndemână, având totodată parte de multă strălucire prin prisma decoraţiunilor și glamour de Crăciun. Standurile decorate umplu centrul vechi al orașului, fiind înconjurate de fațade medievale și munți înalți. Acest târg se închide pe 23 decembrie, dar puteţi vizita şi strada principală de shopping din Innsbruck, Maria-Theresien-Strasse, care rămâne deschisă până pe 6 ianuarie.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

26. Lille, Franța

Date: 23 noiembrie - 30 decembrie 2024

Treceţi rapid peste Canal — fie cu Eurostar, fie cu LeShuttle — pentru a experimenta un Crăciun francez în cel mai mare oraș din nordul Franței. Târgurile din Lille iau cu asalt cele două piețe principale: Grand’ Place, unde o roată gigantică fură spectacolul alături de casa lui Moș Crăciun. În Place Rihour, vă puteţi răsfăța cu toate lucrurile specifice Crăciunului în Village de Noël, atrăgându-vă aromele de brânză topită, vin cald și vafe dulci.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

27. Craiova, România 

Perioada: 15 noiembrie 2024 - 5 ianuarie 2025

Descoperă bucuria copilăriei și vizitează Târgul de Crăciun din Craiova, premiat de patru ori la rând printre cele mai bune târguri de Crăciun din Europa. Aici veţi găsi magia basmului lui Hans Christian Andersen – Regina Zăpezii – tema ediției din acest an, concerte, ateliere creative ale lui Moș Crăciun, cea mai înaltă roată panoramică din România și standuri cu delicioasă mâncare tradițională românească.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

28. Poznan, Polonia 

Perioada: 19 noiembrie - 23 decembrie 2024

Târgul de Crăciun din Poznan, considerat unul dintre cele mai bune târguri de Crăciun din Polonia este situat în centrul orașului, vizavi de Gara "Dworzec Zachodni", lângă istorica piaţă „Plac Powszechnej Wystawy Krajowej”. Atmosfera unică a Târgului de Crăciun este creată de decorațiuni extraordinare și iluminări spectaculoase (peste 43.000 de lumini LED vor fi folosite), locuri pentru fotografii, un brad de Crăciun de 16 metri, o frumoasă roată panoramică (de peste 30 de metri), singurul patinoar în aer liber din oraș și peste 70 de tarabe cu delicatese sau obiecte artizanale. Scena festivă a Târgului de Crăciun invită toți oaspeții la concerte gratuite, reprezentații și activități pentru copii.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

29. Montbeliard, Franţa 

Perioada: 23 noiembrie - 24 decembrie 2024

Montbeliard se află pentru a treia oară în prestigiosul Top 5 al "Celor Mai Bune Târguri de Crăciun din Europa". Faimos în întreaga lume pentru decoraţiunile care îmbracă întregul oraş în culoare, acest târg de Crăciun este tradițional și autentic. Situat în Franche-Comté (Franța de Est), orașul Montbéliard – cunoscut pentru ospitalitatea sa - reînvie tradiția din Württemberg și organizează un târg de Crăciun ca niciun altul, cu 140 de standuri pline de articole autentice artizanale și de înaltă calitate.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

30. Govone & Asti, Italia

Perioada: 11 noiembrie - 17 decembrie 2024 

Govone poate purta cu mândrie titlul de "Cel Mai Frumos Târg de Crăciun din Italia" și "Cel Mai Romantic Târg de Crăciun din Europa". Acest eveniment, creat de entuziaști, este cea mai importantă manifestare de Crăciun din Italia. "Magico Paese di Natale" are loc în micuțul sat Govone, pe colinele Langhe-Roero, regiunea viticolă din Piemonte – Sit Patrimoniu Mondial UNESCO. În timpul iernii, întregul sat Govone se transformă în regatul magic al lui Moș Crăciun, cu multe atracții culturale și gastronomice. Există o zonă de Street Food și un magazin de vinuri din unde vizitatorii pot găsi toate delicatesele locale tradiționale.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

31. Madeira, Portugalia

Perioada: 1 decembrie 2024 - 5 ianuarie 2025

Preferate de turişti pe tot parcursul anului, Madeira și Porto Santo sunt pur și simplu magice pentru sărbătorile de sfârșit de an. Imaginaţi-vă două insule de o frumusețe rară, împodobite cu o mie de lumini pentru a celebra Crăciunul și Anul Nou. Madeira a fost, de asemenea, premiată cu titlul de "Cea Mai Bună Destinație de Revelion din Europa". Tradițiile acestei insule, clima, gastronomia locală și principalele evenimente vă vor surprinde cu siguranță. Madeira, o insulă portugheză, celebrează din plin sosirea sezonului de Crăciun, cu un târg de Crăciun tradițional, organizat pe aleile centrale din Avenida Arriaga, în inima capitalei sale – Funchal.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

32. Marienplatz, Germania 

Perioada : 25 noiembrie – 24 decembrie 2024

Târgul de Crăciun din Marienplatz, Munchen, este plin de tradiție, lumini și muzică, oferind totul, de la coruri de Crăciun, muzică simfonică sau concerte ale artiştilor locali. Împachetat cu 100 de standuri de meșteșuguri locale—de la turtă dulce făcută acasă, la lemnăria pentru scnea Cinei cea de Taină, puteţi petrece ore întregi hoinărind de la un stand la altul. Ca un bonus pentru copii, cei cu vârste între șase și doisprezece ani sunt invitați să se îmbrace în costume pentru "Himmelswerkstatt", o serie de ateliere și activități ghidate.

Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Shutterstock

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Travel » Top 32 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Un oraș din România se află pe listă