Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă kilogramul de varză în pieţe. Gospodinele s-au apucat deja să o pună la murat

Toamna este sezonul conservelor pentru iarnă. Românii nu renunţă la murături, cu toate că în acest an trebuie să plătească mai mult pentru ele, fie că le pun în casă, fie că le cumpără gata făcute. Oamenii spun că cele făcute de mâna lor sunt mult mai gustose şi de două ori mai ieftine. 

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 20:27

Anul acesta preţul legumelor a crescut. Gogoşarii se vând cu 10 lei kilogramul, castraveţii cu 12 lei, iar un kilogram de varză cu 6 lei.

Cât costă un borcan de murături la piaţă

Cei care vor sa scape de treabă, pot cumpăra din piaţă murături gata făcute. Un borcan de 800 de grame costă cel puţin 25 de lei. 

Vezi și

"Ca preturi fata de anul trecut au mai crescut. Un 10% din cauza cresterii materiilor prime", spune Irina Iacob - vânzător.

Pe acelaşi subiect

Raisa Chitic preferă în fiecare an să facă murăturile acasă. Fiecare preparat are secretul lui. Savoarea vine însă de la un ingredient special. 

În afară de gust, şi la bani e o diferenţă între murăturile făcute acasă şi cele cumpărate de a gata. 

"Pentru aceste trei borcane de muraturi am cheltuit in jur de 60 de lei. Borcanul acesta l-as cumpara din piata cu 50 de lei", spune Raisa Chitic - gospodină. 

Murăturile îmbogățesc experiența culinară, dar oferă și o serie de avantaje nutritive.

"Indiferent de metoda de conservare consumul de murături poate face parte dintr-o dieta echilibrata cu rol important pentru aparatul digestiv. Dacă este să consumăm zeama de la murăturile în saramură putem combate o crampă musculară sau putem să ne rehidratăm uşor după un efort fizic prelungit", spune Daniela Bălănucă - dietetician.

Conform tradiţiei, varza se pune la murat pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru pentru a avea timp să se acrească înainte de sărbătorile de iarnă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri economice » Cât costă kilogramul de varză în pieţe. Gospodinele s-au apucat deja să o pună la murat