Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Comuna din Munţii Mehedinţiului care ascunde o adevărată comoară. Turiştii sunt luaţi prin surprindere atunci când ajung în acest loc uitat de timp

Imagini de poveste îi așteaptă pe turiștii care ajung să descopere două sate din Munții Mehedințiului. Pe lângă peisajele pitorești, sunt şi drumuri spectaculoase spre creste și păduri seculare mai puţin cunoscute. Iar o atracție în plus este și că pe ulițele de acolo trece și Via Transilvanica, unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din România. 

de Diana Speretoiu

la 26.09.2024 , 17:38

Comuna Obârșia Cloșani e o comoară pentru cei pasionați de turismul rural. Ambele sate care îi aparțin: Godeanu și Obârșia Cloșani le dezvăluie turiștilor o imagine încă nealterată a satului românesc. Iar ghizi le sunt, gratuit, chiar localnicii. 

Comuna din Munţii Mehedinţiului care ascunde o adevărată comoară

În Obârșia Cloșani, ai impresia că timpul a amorțit. Dealurile sunt pline de căsuțe din lemn, clăi și turme de capre pentru că mulți localnici încă trăiesc din zootehnie. Ulițele și potecile puțin umblate duc drumeții spre locuri de o frumusețe rară și păduri seculare. 

Vezi și

Obârşia Cloșani a devenit un punct şi mai atractiv pentru iubitorii de natură și drumeții și datorită traseului Via Transilvanica. Acesta poartă turiștii până în Poiana Mare a Cloșani, pe drumuri pitorești unde se dezvăluie priveliști spectaculoase indiferent de anotimp.

Pe acelaşi subiect

Locuri de cazare nu sunt multe în cele două sate, dar câteva pensiuni încep să se ridice în zonă.

"În comună au avut loc foarte multe lucrări de modernizare, în primul rând a drumurilor şi nu numai. Eu consider că turismul va fi prioritar la noi în comună, pentru că avem peisaje foarte frumoase, avem ce să vizităm vizităm. Au început să se dezvolte şi ceva pensiuni", a declarat Iacob Murdeală, primar Obârșia Cloșani.

Din Obârșia Cloșani, turiștii îți pot continua drumul spre stațiunea Băile Herculane, spre orașul lui Brâncuși ori spre alte sate vechi din Munții Gorjului.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Travel » Comuna din Munţii Mehedinţiului care ascunde o adevărată comoară. Turiştii sunt luaţi prin surprindere atunci când ajung în acest loc uitat de timp