Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unor turişti din Turcia după ce au mers să viziteze Vulcanii Noroioşi

În vacanţa de Paşte, mulţi români au ales să plece departe de agitaţie şi zgomot şi s-au refugiat în mijlocul naturii. Este şi cazul miilor de turişti care pleacă la drum cu rulotele şi se cazează în campingurile din staţiunile montane. În această perioadă, în zona Vulcanilor Noroioşi, din Buzău, au ajuns atât români, cât şi străini. 

de Adrian Bonciu

la 25.04.2022, 17:40

Vezi și

Vulcanii Noroioşi sunt principalul punct de atracţie din Buzău, iar an de an aici se adună turişti din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Oamenii bat cale lungă, însă odată ajunşi pe aceste meleaguri, se bucură de unul dintre cele mai frumoase peisaje din Europa. 

Begum și Koray sunt doi tineri din Turcia care lucrează în România. Anul acesta, de Paşte, au ajuns pentru prima oară în Buzău. Au pornit la drum cu o rulotă închiriată şi vor vizita mai multe locuri din ţară.  

Este o experiență unică deoarece, mai întâi de toate, avem șansa de a decide unde ne stabilim după ce plecăm la drum. Este un lucru excepțional, spune Koray.

Cei doi turişti și-au luat provizii pentru o excursie de două săptămâni, însă au de gând să guste din cât mai multe preparate locale. 

Pe acelaşi subiect

Suntem curioși care este mâncarea tradițională. Am auzit ceva despre covrigi. În acest loc, am mâncat de dimineață ceva tradițional, dar și ouă proaspete din ferma proprie, spune Begum. 

Ce facilităţi sunt în campingul de la Vulcanii Noroioşi 

Cel puțin 30 de rulote se află în această perioadă în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioși. Aici, o zi de popas costă între 50 și 65 de lei.

Aurel Boboc, administrator camping: Capacitatea campingului nostru este în jur de 50 - 55 de rulote. Ele sunt dispuse în această zonă unde încap în jur de 40 şi mai avem în spatele bucătăriei în jur de 12-15 rulote. Fiecare rulotă se poate cupla la energie, apă, fosă septică. Avem duşuri, avem maşină de spălat. Tot ce au nevoie pentru a petrece un Paşte fericit. 

Claudia, bucătar: Pentru sărbătorile de Paşte pregătim borş de miel, friptură de miel, drob de miel, cozonac, pască, ouă roşii, ciorbă de perişoare, cârnaţi de Pleşcoi. Pregătim de toate. 

Rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi este unică în Europa şi cunoscută pentru peisajul spectaculos de care trebuie să te bucuri măcar o dată în viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Reacţia unor turişti din Turcia după ce au mers să viziteze Vulcanii Noroioşi