Antena Meniu Search
x

Recomandările ministrului de Externe pentru românii care vor să plece în străinătate vara aceasta

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le recomandă românilor care vor să plece în străinătate vara aceasta să se informeze de pe portalul web al Ministerului cu privire la condiţiile de călătorie.

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 15:56

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

„Eu sper să fie posibil, din punct de vedere al pandemiei, să plece românii în concedii, la vară, pese graniţe. Ceea ce vreau să le recomand, în cazul în care decid să facă acest lucru, este să se informeze foarte bine cu privire la condiţiile din ţara în care pleacă şi în primul rând să se informeze de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe”, a afirmat Bogdan Aurescu, potrivit News.ro.

Acesta le-a recomandat românilor să citească cu atenţie condiţiile de călătorie, indiferent dacă e vorba despre turism sau călătorii de afaceri.

Ministrul a reamintit că românii care se confruntă cu probleme pe teritoriile altor state pot apela la misiunile diplomatice sau la misiunile consulare ale Românei din respectivele ţări.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru România va arăta diferit de acum înainte. Autorităţile au schimbat criteriile. 

Pe acelaşi subiect

Astfel, pe lista verde vor intra ţările care au o incidenţă a cazurilor de COVID19 mai mică de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Toţi pasagerii care vin din destinaţiile verzi vor intra în România fără nicio restricţie.

În scenariul galben vor fi ţări unde incidenţa este între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Vor scăpa de carantină doar cei care au împlinit 10 zile de la vaccinarea cu ambele doze sau cei care prezintă test negativ PCR.

Ţările din categorie roşie sunt, de fapt, vechea listă galbenă. Cei care vor veni în România din ţările unde incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori, vor trebui obligatoriu să prezinte un test şi, chiar şi aşa, vor sta în carantină. Doar cei care sunt imunizaţi cu ambele doze vor scăpa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Recomandările ministrului de Externe pentru românii care vor să plece în străinătate vara aceasta