Antena Meniu Search
x

Video Românii, pregăţiţi de vacanţă: au un buget cu 40% mai mare decât anul trecut. Cât sunt dispuşi să plătească pentru concediul de vis

Opt din zece români se pregătesc să plece în vacanță în iulie și august, iar mulţi dintre ei au pregătit un buget cu 40% mai mare decât anul trecut.

Ana Maria Gheorghe
de Ana Maria Gheorghe

la 04.07.2024 , 21:06

Românii sunt conservatori în alegerea destinațiilor de vacanță, arată cercetările de piaţă: 6 din 10 spun că revin în locuri pe care le-au mai vizitat, cu o medie de 3 vizite în aceeași destinație. Litoralul românesc îi atrage pe aproape jumătate dintre cei care vor rămâne în țară (44%), mai ales Constanța și Mamaia.

Turismul urban este o opțiune pentru 1 din 5 respondenți

Turismul urban este o opțiune pentru 1 din 5 respondenți, iar zonele cu specific tradițional, precum Bucovina și Moldova, sunt căutate de 14% dintre români. Muntele îi atrage pe doar 10% dintre turiști. Dintre destinațiile internaționale, Grecia continuă să fie este cea mai căutată (31%), urmată de Bulgaria (16%), Italia (14%) și Turcia (13%). Generațiile Z și X se remarcă printr-o tendință mai pronunțată de a explora noi destinații.

Vezi și

Bugetul mediu alocat pentru vacanța de vară din acest an este de aproximativ 1.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Travel » Românii, pregăţiţi de vacanţă: au un buget cu 40% mai mare decât anul trecut. Cât sunt dispuşi să plătească pentru concediul de vis