Antena Meniu Search
x

Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule

Autoritățile de pe câteva insule scoțiene oferă 50.000 de lrie sterline familiilor care se hotărăsc să se mute aici, într-o încercare de a crește populația, scrie The Times

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 09:55

Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule
Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule - Shutterstock

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline pentru familiile care acceptă să se mute pe Insulele de Vest și Orkney, iar primii bani vor fi oferiți în câteva săptămâni. 

În ciuda acestei încercări de a crește populația, nu toată lumea crede că este o idee bună. Liberalul democrat Liam McArthur susține că această măsură „nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, iar banii ar putea fi folosiți pentru a ajuta mai mult comunitățile existente. 

Uisdean Robertson, președintele comitetului pentru transport și infrastructură al Consiliului Insulelor de Vest, spune că acest nou plan a atras deja interesul oamenilor chiar, iar vestea a ajuns până în America de Sud.

Robertson subliniază că este „nevoie de familii tinere”, care să dezvolte „o conexiune cu insula”, iar anunțul nu este destinat celor care urmăresc doar să obțină cele 50.000 de lire sterline. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe câteva insule