Antena Meniu Search
x

Video Septembrie, noul august pentru vacanţe. Prețurile pot fi și cu 30% mai mici

Septembrie este noul august în materie de vacanţe. Românii urmează un trend european - schimbă planurile şi rezervările. Nu fug, însă, de aglomeraţie şi caniculă, ci de preţuri, spun agenţii de turism.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 25.04.2023, 20:02

Vezi și

Românii sunt gata să renunţe la clasica vacanţă din iulie sau august şi să o mute în septembrie dacă primesc oferte avantajoase.

Septembrie, noul august pentru vacanţe

Turiști-reporter: Septembrie şi chiar octombrie pentru că îmi place foarte mult să stau la plajă.

- Unde plecaţi în septembrie?

Pe acelaşi subiect

- Tenerife.

- Vacanţele în septembrie sunt convenabile din punct de vedere al preţului. Mai scad preţurile. Mai puţin pentru cei care au copiii la şcoală, care începe ba pe 1, ba pe 15.

- În septembrie sunt preţurile mult mai mici. În august sunt cam scumpe. În septembrie e foarte frumos în Spania, că e vremea foarte bună.

Şi Spania, şi Grecia au deja mai multe rezervări pentru septembrie decât anul trecut - în Elada sunt aproape de două ori mai multe.

Alexandra Marin, reporter Observator: Septembrie înseamnă încă vreme de vară în multe ţări unde românii ajung uşor. Cine vrea bronz de toamnă poate să facă rezervări în Grecia, Spania, Croaţia, Turcia sau Malta. Creşterea numărului de rezervări este pusă pe seama aglomeraţiei care începe să dispară, în vreme ce preţurile scad, iar vremea nu mai este aşa sufocantă ca în lunile din vârful sezonuluituristic.

Ana Goicea - director vânzări agenţie de turism: Temperaturile scad puţin, apa mării e perfectă. Preţurile pentru tot ce înseamnă restaurante, magazine, suveniruri sunt şi ele în scădere cu cât ne îndreptăm spre luna Octombrie. Deci toate avantajele să călătorim şi după ce începe şcoala.

Când vine vorba despre preţuri, diferenţele pot să fie semnificative. Cine pleacă în vacanţă în prima săptămâna din septembrie, economiseşte 100 de euro faţă de un sejur la începutul lui august, la un hotel de cinci stele din Antalya. Cu cât pleci în concediu mai târziu, cu atât plăteşti mai puţin. În unele cazuri, diferenţa poate să ajungă la 30 de procente.

Ugur Ecel, manager hotel Antalya: Septembrie este cea mai plăcută perioadă pentru a avea o vacanţă în Antalya. Nu e prea cald, nu e prea frig. Temperatura mării e suficient de bună. Evident, fiecare ţară are alt calendar şcolar, dar în multe ţări în Septembrie este încă vacanţă.

Şcoala începe anul acesta în România pe 11 septembrie, dată până la care s-au făcut cele mai multe rezervări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Septembrie, noul august pentru vacanţe. Prețurile pot fi și cu 30% mai mici