Spania se deschide pentru sezonul turistic, începând din iunie, pentru turiştii străini cu certificate Covid

De Redactia Observator.
Publicat: 28.04.2021, 07:44.
Actualizat: 29.04.2021, 17:18

Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Shutterstock

Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul - prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 - se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, citează The Guardian.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Citește și:

Secretarul de stat a mai spus că noua schemă - şi campania de vaccinare din Spania - reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19.

Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.