Antena Meniu Search
x

Video Grecia și Italia, printre țările care se deschid pentru sezonul turistic. Ce trebuie să știe turiștii pentru o vacanță în siguranță în pandemie

Până se pun de acord oficialii de la Bruxelles asupra certificatelor digitale, ţările europene caută soluţii pe cont propriu pentru a reporni turismul. Grecia să pregăteşte să primească oaspeţi din 32 de ţări, iar mulţi români sunt gata să plece în vacanţă în paradisul elen în zilele libere de Paşti. Şi Italia plănuieşte să deschidă graniţele pentru vizitatori după 15 mai.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.04.2021, 20:41

Vezi și

Insulele Zakynthos, Thassos şi Evia sunt printre cele mai populare destinaţii printre turiştii români care şi-au rezervat deja sejururi pentru luna viitoare.

Cosmin Vasile, manager agenţie turism: ”Pentru ziua de 8 mai avem un autocar care vine în această zonă şi autocarul este plin. Avem şi turişti care vin cu maşina proprie. Sunt multe dintre camere pe care le avem in aceste destinaţii, deja ocupate”.

Restaurantele și terasele sunt închise în Grecia până la 4 mai

Chiar daca a redeschis graniţele luni, Grecia este în carantină până la 4 mai iar restaurantele şi terasele sunt închise. Angajaţii din sectorul turismului pregătesc acum terenul pentru marea redeschidere.

Pe acelaşi subiect

Cosmin Vasile, manager agenţie turism: ”Staţiunea în care mă aflu, Paralia Katherini este liniştită. Hotelierii, cei de la restaurante, de la magazinele de suveniruri se pregătesc de deschiderea sezonului oficial. Încă mai amenajează, lucrează. Nu au ajuns încă turişti”.

Grecia - test PCR, vaccin sau dovadă de anticorpi

Pentru a intra în Grecia, românii trebuie să fie imunizaţi de cel puţin 10 zile, să prezinte un test PCR sau dovada că au anticorpi după ce au trecut prin boală. De asemenea, trebuie să completeze un formular de localizare. 

În Bulgaria şi Turcia însă, călătorii nu intră în ţară fără dovada unui test COVID negativ, chiar dacă au fost vaccinaţi.

Albania, denumită şi paradisul ascuns al Europei pentru plajele ei, nu impune nicio restricţie la graniţă.

Italia va avea propriul certificat de călătorie

Pentru repornirea turismului, Italia îşi face propriul certificat de călătorie după modelul european.

Iniţial, guvernul de la Roma a spus că va deschide sezonul estival de la începutul lui iunie. Însă, ministrul Turismului speră ca Peninsula să poată primi turişti de la 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Grecia și Italia, printre țările care se deschid pentru sezonul turistic. Ce trebuie să știe turiștii pentru o vacanță în siguranță în pandemie