Antena Meniu Search
x

Video Stâna Fest 2022: Turiştii pot învăţa să tundă oile sau pot da o mână de ajutor la producerea untului şi a brânzei

Turiştii care vizitează Muzeul Civilizaţiei Populare de la Sibiu pot face mai mult decât să admire casele tradiţionale româneşti. Pentru ei au fost organizate mai multe ateliere interactive unde pot învăţa să tundă oile sau să dea o mână de ajutor la producerea untului şi a brânzei. La final sunt răsplătiţi cu preparate specifice de stână.

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 11:29

Vezi și

La muzeul Civilizaţiei Populare "Astra" oaspeţii pot participa la opt ateliere tematice. Zilele acestea are loc evenimentul "Stână Fest", în care vizitatorii pot asista la mulsul oilor, la tunderea lor şi pot da o mână de ajutor la producerea untului şi laptelui.

Eu îmi amintesc de bunici. Exact aceleaşi locuinţe, case şi aşa mai departe le găseam şi acolo. Şi îmi amintesc cu drag, spune o turistă. 

Oaspeţii pot gusta din preparatele tradiţionale 

Pentru a răsplăti oaspeţii pentru munca lor, gazdele au chemat ciobani cu produse proaspete făcute pe pajiştile alpine din Muntii Cindrel.

Pe acelaşi subiect

Nu este pentru prima oară când venim la muzeul satului, am mai venit şi anii anteriori. Tot cu aceleaşi produse: burduf de munte de la râul sadului din munţii cindrel, telemea de oaie, caş, spune un comerciant.

Turistii nu mai ştiu, copiii nu mai ştiu, pe noi ne-au dus direct, de când eram în clasa a 2-a. Te ducea, dădeai toată vara la oi. Ploua, ningea, trebuia să lucrezi, spune un cioban. 

Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu: "Stâna Fest" este un eveniment dedicat comunităţii, dedicat bunei organizări, unei continuităţi sustenabile putem spune.

Reprezentanţii muzeului vor să mai organizeze şi alte ateliere tematice. În acest fel vor să aducă în atentia publicului meşteşuguri tradiţionale aflate pe cale de dispariţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Stâna Fest 2022: Turiştii pot învăţa să tundă oile sau pot da o mână de ajutor la producerea untului şi a brânzei