Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Staţiunea de pe litoral care i-a cucerit pe români vara aceasta. Turiştii sunt convinşi de plajă şi preţurile accesibile

Suntem în luna concediilor, iar românii şi-au făcut planuri de vacanţă pe litoralul românesc, potrivit unui studiu realizat de o platformă hotelieră online. Câţi dintre respondenţi au ales litoralul românesc şi care sunt cele mai căutate staţiuni.

de Angela Bertea

la 05.08.2024 , 08:44

Potrivit studiului, 70% dintre respondenți au rezervat deja sau urmează să rezerve o vacanta pe litoralul românesc iar în topul preferințelor turiștilor sunt stațiunile Eforie Nord și Sud, cu 24.4% din voturi, și Mamaia, cu 20.7% din voturi. Un procent bun au obținut și Venus, Saturn și Jupiter, alături de tradiționalele Neptun și Olimp. De ce preferă Românii aceste destinații? ei bine, fie pentru că le place plaja, fie pentru că au găsit un raport calitate/preț pe placul lor.

Referitor la cazări, hotelurile continua sa fie cele mai solicitate pe litoralul românesc, fiind preferate de 57.7% dintre participanții la studiu. Urmează apoi, pensiunile și apartamentele, acestea fiind preferate în special de către cei care merg într-un grup mai mare.

Nu în ultimul rând vorbim și despre bani. 54% dintre turiști susțin că și-au alocat între 1000 și 3000 de lei pentru sejurul din această vară. Iar cei mai mulți români au spus ca preferă un sejur 5-7 zile și doar 10% dintre ei ar merge pe varianta unui concediu mai lung de 7 zile.

Vezi și
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Travel » Staţiunea de pe litoral care i-a cucerit pe români vara aceasta. Turiştii sunt convinşi de plajă şi preţurile accesibile