Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXPERIMENT. Cât plătesc patru adulţi pentru o zi la piscină în Capitală vs. o zi de plajă în Mamaia

Cine nu pleacă la mare, stă la soare în Capitală. Piscinele sunt pline în Bucureşti. Costul relaxării nu este deloc mic, ba chiar poate ajunge la câteva mii de ei în zonele de lux. Când ne uităm la nota de plată, ne gândim dacă nu ar fi mai bine să mergem mai bine o zi la mare. Aşadar, piscină sau plajă? Vedeţi avantajele şi dezavantajele într-un experiment Observator. 

de Redactia Observator

la 05.08.2024 , 13:02

Suntem în centrul Capitalei, în una dintre cele mai exclusiviste zone. Fugim de caniculă la piscină, dar nu oriunde, ci într-un loc în care luxul dictează. Facem calculele pentru patru persoane. Rămânem fără 1.200 de lei de la intrare, 300 de lei de fiecare. "Am venit cu prietenul meu care a venit special din Germania ca să ne întâlnim aici. Nu merg la mare la noi în România. Mi se par preţurile foarte ridicate, sunt serviciile foarte proaste, mâncare proastă", ne spune un vizitator.

"Avem o zonă dedicată cuplurilor pentru care se plăteste o intrare pentru jumătate de zi de 600 de lei pentru weekend, iar pentru toată ziua 900 de lei. În preţ oferim o sticlă de vin sau prosecco", adaugă Eugen, asistent manager.

Cât costă o zi la mare vs. o zi la piscină în Capitală

Vezi și

Adăugăm pe listă, pentru fiecare persoană, o cafea, o apă, o pizza şi două beri reci la draft. Pentru o zi la o piscină de lux din Capitală, patru adulţi ar trebui să achite aproximativ 2.080 lei. Nu ştiu dacă nu cumva ieşeam mai bine dacă mergeam o zi la mare. 

Pe acelaşi subiect

Este un singur mod în care putem să aflăm unde ne costă mai puţin distracţia de o zi. Prima sumă pe care o punem pe listă: drumul. Aproximez la 300 de lei combustibilul, dus-întors. Suntem în Mamaia. Comparăm luxul din Capitală cu fiţele din staţiune. Facem calculele şi vedem că am cheltuit, pentru aceleaşi servicii şi acelaşi număr de oameni, cu câteva sute de lei mai puţin decât la piscina de lux din Bucureşti. Un total care nu depăşeşte 1.500 de lei. 

Ne întoarcem în Bucureşti. În căutare de soare şi distracţie într-un loc mai accesibil, ajungem la o altă piscină. Preţurile sunt cu 20% mai mici. Aici, intrarea ne costă 210 de lei şi include şezlongul şi un prosop. Iar cu apă, cafea, pizza şi două beri de persoană, ajungem la suma de 360 de lei. Cam cât am cheltui pe plaja de lux din Mamaia. Unde, concurenţa nu se lasă. 

Avantaje şi dezavantaje

Aproape de cluburile din Nordul staţiunii Mamaia, cu un aer rafinat şi muzică de club, aproape de briza mării, un şezlong costă 100 de lei pentru o zi. De două ori mai puţin decât la piscina din Bucureşti.

"Designul este foarte important, seamănă cu o plajă din Mykonos. Vin oameni frumosi, lume bună şi preţurile sunt in limita bunului simt", ne spune un turist. Aici, patru adulţi au nevoie de mai puţin de 1.000 de lei ca să petreacă o zi sub soare şi cu picioarele pe nisip. Deci, 250 de lei de persoană. 

Cu tot cu costurile pentru drum până la mare ieşi mai ieftin. Cu banii rămaşi, ai putea să închiriezi un skijet sau să iei cursuri de kite boarding. Ceea ce la piscină nu ai cum să faci. 

Distracţia la piscină e mai lungă cu vreo patru ore, timp pe care, dacă mergi la mare, îl petreci pe drum. Şi nu e nevoie de şofer de sacrificiu.

Desigur, totul ţine de preferinţe. Alegerea vă aparţine.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri economice » EXPERIMENT. Cât plătesc patru adulţi pentru o zi la piscină în Capitală vs. o zi de plajă în Mamaia