Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de 6 zile de Paşte şi 1 Mai, la malul mării. Cât costă un sejur pe litoral: "Clar e un an atipic"

Chiar şi cu vremea schimbătoare de la început de primăvară, gândul ne poartă deja spre vacanţa de Paşte şi 1 Mai care ne va aduce 6 zile libere. Telefoanele au început să sune încontinuu în staţiunile de la malul mării, iar mulţi hotelieri au deja camerele rezervate.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.03.2024, 21:01

Vezi și

Nici nu a început bine primăvara că deja a inceput frenezia vacantelor. Mulţi turişti caută cele mai bune oferte pentru minivacanţa prelungită: Paşte şi 1 Mai. "Avem un grad de ocupare de 100% pentru data de 1 mai. Clar e un an atipic, anii trecuţi maxim 3 zile, anul acesta s-au rezervat până la 7 zile", spune Paul Nicolae, administrator hotel.

Oferte la mare de Paşte şi 1 Mai

"Telefoanele sună în continuu pentru această minivacanţă. Din experienţa anilor trecuţi, înainte cu două săptămâni de începerea sejurului de 1 Mai au fost vândute absolut toate camerele", a declarat Elena Draghici, şef recepţie.

Nu doar tradiția primei băi în mare îi aduce pe turiști la mare, ci și evenimentele special organizate de 1 Mai. Hotelurile din preajma cluburilor sunt cele mai căutate. "Hotelul va fi plin. Sunt pregătite toate cluburile, festivalul de muzică electronică Sunwaves, şi atunci cererie au fost foarte mari", spune Razvan Dobre, manager hotel 4 stele.

Preţurile la cazări sunt pentru toate buzunarele. "Turiştii care vin de 1 Mai la malul mării găsesc aici tarife de la 130 de lei camera pe noapte la hotelurile de 2 şi 3 stele şi de 400 de lei pe noapte la unităţile de cazare de 4 stele. În nordul staţiunii Mamaia, în zona cluburilor tarifele sunt un pic mai piperate: de până la 300 de euro camera pe noapte", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

"Ofertele sunt destul de variate, atât care se referă la minivacanţa de 1 Mai şi la minivacanţa de Paşte, dar şi oferte care unesc cele două perioade", spune Ionuţ Nedea, CEO agenție de turism. În cele 6 zile ale minivacanţei de Paşte şi 1 Mai sunt aşteptaţi cel puţin 100.000 de turişti pe litoralul românesc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Vacanţă de 6 zile de Paşte şi 1 Mai, la malul mării. Cât costă un sejur pe litoral: "Clar e un an atipic"